Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Θεσσαλονίκη: Νέα τροπή στο θρίλερ της απαγωγής της 10χρονης μαθήτριας

Νέα έρευνα για την τυχόν εμπλοκή επιπλέον προσώπων διέταξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης μαθήτριας από 34χρονη τον περασμένο Ιούνιο

Να ξεκινήσει άμεσα νέα έρευνα για τυχόν εμπλοκή επιπλέον προσώπου ή προσώπων στην υπόθεση απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης της 10χρονης μαθήτριας από τη Θεσσαλονίκη ζητούν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που αποφάσισαν να επιστρέψουν τη δικογραφία στην Ανακρίτρια.

Διαβάστε ακόμη: Σύλληψη δασκάλου για ασέλγεια: Στην Ανακρίτρια - Ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Έτσι, θα επανεξεταστούν εκ νέου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της 34χρονης, μέσω της διαδικασίας άρσης του απορρήτου, και θα επιχειρηθεί μια πιο ουσιαστική ανάλυση των επαφών της και κατά πόσο τα πρόσωπα με τα οποία συνομίλησε το επίμαχο 48ωρο της απαγωγής συσχετίζονται με την υπόθεση και ενδεχομένως συνδέονται με κάποιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Τέτοια έρευνα είχε γίνει στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, η οποία διήρκεσε οκτώ μήνες, αλλά δεν οδήγησε σε συγκεκριμένους συσχετισμούς. Αίτημα να γίνει εκ νέου άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης είχε υποβάλει πρόσφατα και η πλευρά της πολιτικής αγωγής.

Με βάση τα ευρήματα της κύριας ανάκρισης, η αντιεισαγγελέας πλημμελειοδικών είχε προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η 34χρονη, ως μοναδική κατηγορούμενη, αντιμετωπίζοντας σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως αρπαγή, βιασμό, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κ.ά. Με την ίδια πρόταση, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην δικαστεί για πορνογραφικό υλικό.

Ο νέος κύκλος ερευνών θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες καθώς «τρέχει» το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Θα ακολουθήσει νέα εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο και έκδοση βουλεύματος ενόψει παραπομπής σε δίκη.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το Δικαστικό Συμβούλιο παράλληλα με την περαιτέρω ανάκριση διέταξε την παράταση, κατά ένα εξάμηνο, της προσωρινής κράτησης της 34χρονης, η οποία βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#απαγωγή #Θεσσαλονίκη #Μαθήτρια #Σεξουαλική κακοποίηση #έρευνα