Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποσωληνωμένος νοσηλεύεται πλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» ο 17χρονος μαθητής που είχε νοσήσει από τον κορονοϊό, η κατάσταση του οποίου επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλακόπουλος στο Reader για θρομβώσεις και εμβόλιο AstraZeneca: 5 περιστατικά σε πάνω από 900.000 εμβολιασμούς

Ο 17χρονος δεν έχει υποκείμενα νοσήματα. Για μία εβδομάδα νοσηλευόταν σε απλή κλινική COVID και στην Κυριακή (23/5) η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητο να γίνει εισαγωγή στη ΜΕΘ. 

«Το παιδί τη νύχτα αποσωληνώθηκε. Παρακολουθείται από τους γιατρούς, παραμένει όμως ακόμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ώστε να πάρει σιγά σιγά την πορεία προς το δωμάτιο», δήλωσε στο Open η διοικήτρια του Ερυθρού Σταυρού, Ελπινίκη Ταβιανάτου.

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ήταν καλεσμένη και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία ανέφερε για το περιστατικό, «προφανώς και επιδεινώθηκε η κλινική του κατάσταση και οι συνάδελφοι αναγκάστηκαν να διασωληνώσουν το παιδί. Το μήνυμα από αυτή την ιστορία είναι ότι δεν είναι το πρώτο, γιατί είναι τραγικό να διασωληνώνονται παιδιά 17 χρονών, είχαμε και άλλες δύο περιπτώσεις και 17 και 25 ετών. Το μήνυμα είναι ότι δεν υπάρχουν ηλικίες. Για τη νόσο Covid δεν υπάρχουν ηλικίες και γι’ αυτό το μήνυμα είναι προχωράμε τους εμβολιασμούς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA