Μενού
  • Α-
  • Α+

Αισιοδοξία για την κατάσταση της υγείας του 17χρονου, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος με συμπτώματα κορονοϊού στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» εξέφρασε η Ελπινίκη Ταβιανάτου, διοικήτρια του νοσοκομείου.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Αισιοδοξία των γιατρών για τον 17χρονο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό

Το παιδί διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό και λίγες ημέρες αργότερα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και στη συνέχεια να διασωληνωθεί. Ο 17χρονος δεν έχει υποκείμενα νοσήματα. Για μία εβδομάδα νοσηλευόταν σε απλή κλινική COVID και στην Κυριακή (23/5) η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητο να γίνει εισαγωγή στη ΜΕΘ

Σύμφωνα με την Ελπινίκη Ταβιανάτου, διοικήτρια του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», η οποία μίλησε στο MEGA, ο 17χρονος «είναι πολύ καλά. Το παιδί έχει βγει από τον αναπνευστήρα, αλλά δεν έχει αποσωληνωθεί προς το παρόν. Είναι ακόμα βύθιος, αλλά μόλις ξυπνήσει, το πλάνο των γιατρών είναι να αποσωληνωθεί σύντομα. Είναι απύρετο.»

Ερωτηθείσα για το πώς κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η κ. Ταβιανάτου απάντησε: «Δεν γνωρίζω πώς κόλλησε, αλλά στις 18 Μαΐου έκανε PCR  test για τον πυρετό και ήταν θετικό γιατί το σύμπτωμα επέμενε κι έτσι ήρθε σ'εμάς. Κάθισε για μια μέρα σε τμήμα και στις 24 εμφάνισε αναπνευστική κόπωση και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ. Οι γιατροί κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA