Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο – Θεοδωρίδου: Δεν έχει ληφθεί απόφαση για εμβολιασμό παιδιών – Δεν θα είναι υποχρεωτικός

Υπό εξέταση είναι ο εμβολιασμός των παιδιών και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα, είπε η Μαρία Θεοδωρίδου ερωτηθείσα σχετικά με το αν υπάρχει απόφαση για να γίνεται υποχρεωτικά εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

Παιδί που εμβολιάζεται (Πηγή: Shutterstock)
Παιδί που εμβολιάζεται (Πηγή: Shutterstock)

Δεν θα έχει υποχρεωτικότητα ο εμβολιασμός των παιδιών και τελικές αποφάσεις για το σε ποιες ηλικίες θα γίνεται, δεν έχουν ακόμα ληφθεί είπε η κυρία Μαρία Θεοδωρίδου πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ερωτηθείσα σχετικά κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό. Είπε δε ότι μπορεί η σύσταση να ισχύει μόνο για τα παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί παιδιών έχουν αρχίσει ήδη σε Αμερική και Καναδά με εμβόλια mRNA. «Η Εθνική επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών που δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα« είπε.

Στην αρχή της εισήγησής της η κυρία Θεοδωρίδου συγκινημένη, συλλυπήθηκε την οικογένεια της 44χρονης που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Σύντομα όλα τα εμβόλια και για τους 18 - 29 ετών

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 18 - 29, όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας αναφέρθηκε στο γεγονός πως όλοι όσοι είναι από 30 ετών και πάνω μπορούν να εμβολιαστούν με.όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, ενώ αναφορικά με την ηλικιακή ομάδα των 18-29, που ήδη έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό Johnson & Johnson, πολύ σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. «Το επόμενο χρονικό διάστημα οι πολίτες 18-29 θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους και για τα 4 διαθέσιμα εμβόλια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στην αρχή της ενημέρωσης, ο κ.Θεμιστοκλέους σημείωσε πως πως μέχρι στιγμής σήμερα έχουν γίνει 70.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με περίπου 100.000.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εμβόλιο #Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού #παιδί #Κορονοϊός #AstraZeneca