Μενού
  • Α-
  • Α+

Με επιχείρησή της η ΕΛΑΣ έχει ήδη ξεκινήσει να διερευνά την εν ψυχρώ δολοφονία του Τάσου Μπερδέση στη Βάρη, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας να θέτουν στο στόχαστρό τους - σε πρώτη φάση - νυχτερινά μαγαζιά της βορειανατολικής Αττικής.

Διαβάστε ακόμη: Τάσος Μπερδέσης: «Ήταν το θύμα της υπόθεσης» - Τι αναφέρει συναθλητής του 39χρονου πυγμάχου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η ΕΛΑΣ, ήδη από την Δευτέρα, δημιούργησε τις πρώτες μικρές ομάδες αστυνομικών, προκειμένου να διεξάγουν αιφνίδιους ελέγχους σε νυχτερινά μαγαζιά και μπαρ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως σε συγκεκριμένη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής ελέγχθηκαν όλα τα καταστήματα

Πώς σχεδιάζει η ΕΛΑΣ τη συνέχεια των ερευνών

Στους ελέγχους αυτούς, οι αστυνομικοί ζητούσαν όχι μόνο τα επίσημα πιστοποιητικά των μαγαζιών, αλλά και τα στοιχεία όσων βρίσκονταν στις εισόδους, καθώς και τον συγκεκριμένο ρόλο που είχε ο καθένας από αυτούς. Σημειώνεται πως σήμερα, Τρίτη 1η Ιουνίου, ετοιμάζεται νέο σχέδιο της ΕΛΑΣ, με τη συμμετοχή αστυνομικών και από πιο επιχειρησιακές ομάδες, όπως είναι η ομάδα ΟΠΚΕ, προκειμένου να συστηματοποιηθούν οι έλεγχοι και να χαρτογραφηθούν τα νυχτερινά μαγαζιά και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη λειτουργία τους.

Γιατί η εκτέλεση του πυγμάχου «τρομάζει» την ΕΛΑΣ 

Η εν ψυχρώ δολοφονία του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, λίγες μόλις ώρες μετά την εκτέλεση ενός από τα πιο γνωστά μέλη της αλβανικής μαφίας σε καφετέρια στα Σεπόλια, προβληματίζει έντονα της ΕΛΑΣ. Η εκτέλεση του Τάσου Μπερδέση έγινε με Καλάσνικοφ, ένα πολεμικού τύπου τυφέκιο, που, όπως ανέφερε το Open, χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα από εγκληματικές οργανώσεις για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών τους. 

Αυτό που ανησυχεί την αστυνομία, είναι το γεγονός ότι ο Τάσος Μπερδέσης ήταν ένα πρόσωπο που δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τις Αρχές, υπό την έννοια ότι δεν βρισκόταν ψηλά στην ιεραρχία κάποιας εγκληματικής οργάνωσης ή συμμορίας της νύχτας.

Ποιος ήταν ο Τάσος Μπερδέσης

Ο 39χρονος ήταν αθλητής πυγμαχίας του Παναθηναϊκού. Το 2018 είχε μεταγραφεί για ένα διάστημα στον Ολυμπιακό αλλά τον περασμένο Απρίλιο επέστρεψε στις τάξεις του «τριφυλλιού». Παράλληλα, ο Τάσος Μπερδέσης είχε γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του τον Σεπτέμβριο του 2017 στο ριάλιτι Survival Secret του Open, στο οποίο μάλιστα είχε αναδειχθεί νικητής.

https://www.instagram.com/p/B-Zxjj9p1ma/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ήδη από το 2008 είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. για υποθέσεις εκβιασμών κυρίως στην περιοχή της Πάτρας. Βέβαια ο ίδιος αρνείτο οποιαδήποτε εμπλοκή του με «σκοτεινά» κυκλώματα, αν και για ένα διάστημα βρέθηκε στη φυλακή. Μάλιστα το όνομά του έχει εμπλακεί και σε υποθέσεις εκβιασμών σε βαλκανική χώρα, με τον ίδιο πάντως να διαφεύγει της σύλληψης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA