Μενού
  • Α-
  • Α+

Nέος επιχειρησιακός σχεδιασμός για τις εμπλεκόμενες αστυνομικές υπηρεσίες, με ενίσχυση τους τόσο σε επίπεδο προσωπικού, όσο και επίπεδο μέσων, συζητήθηκε κατά τη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό την εποπτεία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την παρουσία ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για τη μετατόπιση –κατά τους καλοκαιρινούς μήνες- της παραβατικότητας προς τις παραθαλάσσιες περιοχές (σ.σ. νότια προάστια).

Διαβάστε ακόμη: Τάσος Μπερδέσης: Στη λίστα με τα 500 ονόματα της Greek Mafia το όνομα του πυγμάχου

Σημαντικό είναι ότι και η Ομάδα ΔΡΑΣΗ, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, εντάσσεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της αστυνόμευσης μαζί με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., την ΟΠΚΕ, τους «Πάνθηρες» κ.ά. δυνάμεις. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, θα σχηματιστούν μικρές και ευέλικτες ομάδες αστυνόμευσης, με στόχο να περιπολούν - επιχειρούν σε μεγαλύτερη ακτίνα και περισσότερες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δύο συσκέψεις υπό τον Χρυσοχοΐδη

Δύο συσκέψεις «επιχειρησιακού συντονισμού» πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό την εποπτεία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την παρουσία ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Επί τάπητος τέθηκε το οργανωμένο έγκλημα και οι τρόποι αντιμετώπισης του (σ.σ. ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε τη Δευτέρα λόγο για «πόλεμο» όχι μόνο ως ΕΛ.ΑΣ. αλλά ως Δημοκρατία συνολικά), αλλά και η βελτίωση της αστυνόμευσης καθώς –κατά γενική ομολογία- μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων έχει καταγραφεί αύξηση της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας. 

Σε ό,τι αφορά στο οργανωμένο έγκλημα, προβλέπεται νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός για τις εμπλεκόμενες αστυνομικές υπηρεσίες, με ενίσχυση τους τόσο σε επίπεδο προσωπικού (σ.σ. έγινε λόγος για «αναδιάταξη δυνάμεων») όσο και επίπεδο μέσων (σ.σ. αυξημένη ροή πληροφόρησης, νέες ερευνητικές μέθοδοι κ.ά.). Όσον αφορά στη «χαρτογράφηση» των εγκληματικών ομάδων και των προσώπων που εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχολίασαν στο Reader πως αυτό είναι κάτι που έχει ήδη συμβεί.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά τον φάκελο που παραδόθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ μίλησαν για ένα φαινόμενο δυναμικό, κάτι που σημαίνει ότι η «χαρτογράφηση» είναι συνεχής. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη δεύτερη σύσκεψη, ζήτησε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, με εντονότερη αστυνομική παρουσία σε «ευαίσθητες» περιοχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA