Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη λίστα με τα ονόματα της Greek Mafia, την οποία ενεχείρισε στον Άρειο Πάγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςυπήρχε το όνομα του Τάσου Μπερδέση που εκτελέστηκε στη Βάρη, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Στην έκθεση αυτή της ΕΛΑΣ, υπήρχαν «συμβόλαια θανάτου», εκβιασμοί, διακίνηση ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, trafficking. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, σε αυτή, όσον αφορά στον εκτελεσθέντα πυγμάχο, γινόταν εκτενής αναφορά σε υπόθεση του 2015, όταν είχε συλληφθεί μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε τη νύχτα.

Διαβάστε ακόμη: Βάρη: Σκότωσαν εν ψυχρώ άνδρα που σχετίζεται με τον χώρο της νύχτας

Για τη υπόθεση αυτή ο Μπερδέσης είχε αθωωθεί, ωστόσο ήταν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. Από το 2017, μέχρι και σήμερα έχουν σημειωθεί 17 εκτελέσεις «συμβολαίων θανάτου» και όπως όλα δείχνουν, έχει χρησιμοποιηθεί 14 φορές το πολεμικό τυφέκιο kalashnikov, με το οποίο μάλιστα εχουν εκτελέσει και γυναίκα. Υπενθυμίζεται ότι η λίστα αυτή είχε παραδοθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και το Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής στις 19 Μαΐου.  

Όταν είχε τραυματίσει θανάσιμα 18χρονο πυγμάχο στο ρινγκ

Το μακρινό πλέον 2000, ο 21χρονος τότε Τάσος Μπερδέσης είχε τραυματίσει θανάσιμα 18χρονο αντίπαλό του Θανάση Μηλιόρδο σε αγώνα προετοιμασίας στο στάδιο «Δημήτρης Τόφαλος». Τα τρία χτυπήματα που επέφερε ο Μπρδέσης τον άτυχο Θανάση Μηλιόρδο δύο στον αυχένα και ένα στην κάτω γνάθο αποδείχθηκαν μοιραία για τον 18χρονο, ο οποίος τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.  Τότε ο Μπερδέσης όσο και ο διαιτητής του αγώνα είχαν κατηγορηθεί  για ανθρωποκτονία από αμέλεια και τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα ποινή φυλάκισης τριών χρόνων. Τελικά και οι δύο αθωώθηκαν ομόφωνα στο Εφετείο, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega, «Live News», ο αδερφός του Θανάση Μηλιόρδου, Θωμάς, τόνισε ότι η οικογένειά του απελπίστηκε από τον πολύχρονο δικαστικό αγώνα και από την στάση ορισμένων στην ομοσπονδία που όπως υποστηρίζει, τους έβαζαν εμπόδια.

Γιατί η εκτέλεσή του «τρομάζει» την Αστυνομία 

Η εν ψυχρώ δολοφονία του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση στη Βάρη, λίγες μόλις ώρες μετά την εκτέλεση ενός από τα πιο γνωστά μέλη της αλβανικής μαφίας σε καφετέρια στα Σεπόλια. Η εκτέλεση του Τάσου Μπερδέση έγινε με Καλάσνικοφ, ένα πολεμικού τύπου τυφέκιο, που, όπως ανέφερε το Open, χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα από εγκληματικές οργανώσεις για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών τους. Αυτό που προβληματίζει την αστυνομία, είναι το γεγονός ότι ο Τάσος Μπερδέσης ήταν ένα πρόσωπο που δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τις Αρχές, υπό την έννοια ότι δεν βρισκόταν ψηλά στην ιεραρχία κάποιας εγκληματικής οργάνωσης ή συμμορίας της νύχτας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA