Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεστάλη η απεργία της Πανελλήνιας ένωσης ναυτικών εμπορικού ναυτικού που είχε προκηρύξει για σήμερα Πέμπτη. Νωρίτερα, ουρές είχαν σχηματιστεί στο λιμάνι του Πειραιά από πολίτες που δεν μπορούν να επιβιβαστούν στο πλοίο. Εν τέλει, θα αρχίσουν να φεύγουν στις 9:00 π.μ. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο OPEN, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εν λόγω εικόνες και σημείωσε πως οι απεργοί δεν θα καταφέρουν τίποτα με το χάος που προκάλεσαν. 

«Είχαμε ζητήσει από τις εταιρίες να μην εκδώσουν εισιτήρια. Προσπαθούν να στρέψουν τον κόσμο εναντίον των απεργών» σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

Ενώ τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία θα προχωρήσουν σε απεργία για το νομοσχέδιο που αφορά στα εργασιακά, στις 10 Ιουνίου, η ΠΕΝΕΝ πραγματοποίησε σήμερα απεργία ενώ θα την επαναλάβει και στις 10/6.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι εταιρίες συνέχιζαν να εκδίδουν εισιτήρια, με τον κόσμο να παραμένει έξω από τα καράβια, καθώς δεν υπήρχεκαμία επίσημη ενημέρωση για το τι θα γίνει.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στα πλοία της ακτοπλοΐας, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση έχει κριθεί από το πρωτοδικείο Πειραιά παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA