Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νόμος Παρασκευόπουλου: Ποιος είναι ο περιβόητος «Ανέστης» στη λίστα των 117 κακοποιών του Χρυσοχοΐδη

Ο ληστής για τον οποίο μίλησε από τη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε προσπαθήσει να σκοτώσει αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Αρχαία Κόρινθο και είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Ανέστης»

(πηγή: Eurokinissi)
(πηγή: Eurokinissi)

Για 117 κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μάλιστα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε αναφορά σε έναν Αλβανό κακοποιό, ο οποίος το 2015 μπήκε στη φυλακή το 2015 και αποφυλακίστηκε στις 12 Ιουλίου 2019.

Ο ληστής για τον οποίο μίλησε από τη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε προσπαθήσει να σκοτώσει αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Αρχαία Κόρινθο και είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Ανέστης».

Ποιος είναι ο «Ανέστης» που ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο «Ανέστης» τον Φεβρουάριο του 2015 καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση γιατί πήρε μέρος σε διάφορες ένοπλες ληστείες. Οπως ανέφερε, όμως, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο νόμος Παρασκευόπουλου έδωσε τη δυνατότητα στον κακοποιό να καταφέρει να βγει από τη φυλακή μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα. Πιο συγκεκριμένα, στις 12 Ιουλίου 2019 ο «Ανέστης» αποφυλακίστηκε και μόλις ένα μήνα μετά την αποφυλάκισή του και συγκεκριμένα στις 5 Αυγούστου 2019 διέπραξε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Πάργα.

Ο «Ανέστης» προσπάθησε να σκοτώσει αστυνομικούς

Στις 8 Φεβρουαρίου 2020 ο 34χρονος εντοπίστηκε μαζί με τους συνεργούς του στο πάρκινγκ του κάστρου της Αρχαίας Κορίνθου. Μόλις εκείνος και οι συνεργοί του είδαν αστυνομικούς, έβγαλαν Καλάσνικοφ και πυροβόλησαν εναντίον τους για να τους σκοτώσουν.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα τελευταία δύο χρόνια 51 από τους 117 προφυλακισθέντες έχουν αποφυλακιστεί λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τους ίδιους κακοποιούς.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μιχάλης Χρυσοχοΐδης #αστυνομικοί #Δολοφονία #Θάνατος