Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στο στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, στην «εγκληματοφοβία», στην Greek Mafia, ενώ ήταν λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι με τον νόμο Παρασκευόπουλου, εγκληματίες αποφυλακίστηκαν πρόωρα.

«Δεν παρακολουθούμε τις δολοφονίες ως θεατές. Ανασυντάσσουμε δυνάμεις και ήδη έχουν αρχίσει οι έρευνες», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη από το βήμα της Βουλής. Απέρριψε κατηγορηματικά τα αντιπολιτευτικά πυρά περί κύριας ενασχόλησης της ΕΛ.ΑΣ με τις συναθροίσεις. Το 67,4% απασχολείται στην αστυνόμευση και το έγκλημα, υπογράμμισε. Χαρακτήρισε δε ανήκουστο για τα ήθη μας σε βαρβαρότητα το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

«Κοιτώντας με γυμνό μάτι την πραγματικότητα των ελληνικών φυλακών σήμερα σε σχέση με το χθες η διαφορά είναι τόσο μεγάλη και μπορεί κάποιος να βγάλει συμπεράσματα για τη δουλειά που γίνεται σε επίπεδο ασφάλειας και δικαιωμάτων. Αυτή η δουλειά αποδίδει καρπούς. Θέλω να πω στην αντιπολίτευση ότι για να κάνεις ένταξη πρέπει να έχεις φυλακές. Έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια καταστάσεις με ανθρωποκτονίες και φυλακές που δεν λειτουργούσαν ως σωφρονιστικά καταστήματα» τόνισε ο υπουργός.

Υπάρχει αύξηση της εγκληματοφοβίας, όχι της εγκληματικότητας

«Ακούστηκαν εδώ μέσα απόψεις για την ασφάλεια και την αντεγκληματική πολιτική. Ήταν θετικό το ότι ακούστηκαν. Είναι πραγματική κατάκτηση της δημοκρατίας το ότι το Κοινοβούλιο ομονοεί στην κατανόηση της ασφάλειας ως δικαιώματος. Ανησυχεί ένα μέρος της αίθουσας για την άνοδο της εγκληματικότητας. Υπάρχει σύγχυση. Συνδέεται ευθέως το αυξημένο αίσθημα ασφάλειας με τη φερόμενη άνοδο της εγκληματικότητας. Παρερμηνεία ότι η κυβέρνηση απέτυχε διότι επενδύει στην πάταξη των κοινωνικών κλώνων αντί να ασχολείται Αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει. Παρά τον κορονοϊό έχουμε μειωμένα στοιχεία και φέτος. Στο πεντάμηνο του 2021 σε σχέση με το 2020 υπάρχει μείωση 10-20%» είπε αναφορικά με τα πυρά της αντιπολίτευσης για αύξηση της εγκληματικότητας.

Σοκαριστική βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο ειδεχθές έγκλημα με θύμα την 20χρονη μητέρα πλάι στο 11 μηνών μωρό της. «Η βαρβαρότητα στα Γλυκά νερά και ο κύκλος αίματος μπράβων. Στα Γλυκά Νερά έγινε κάτι ανήκουστο για τα ήθη μας. Για αυτό σοκάρει. Μας εξοργίζει αλλά είναι μοναδικό. Τους δράστες τους αναζητά η Αστυνομία με σύστημα και με πείσμα. Το έγκλημα στα Γλυκά νερά δεν μεταφράζεται αυτόματα σε άνοδο εγκληματικότητας» τόνισε.

Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τους λογαριασμούς τους

«Σας θυμίζω ότι το 2018 είχαμε επτά αλληλοεκτελέσεις μπράβων. Δεν το λέω ως θύτης. Πρέπει να σταματήσουμε την κλιμάκωση. Πάντως είναι ξεκαθάρισμα. Με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα αλλά η εγκληματοφοβία. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αυτό το αίσθημα με ακρίβεια. Το αποδέχομαι. Υπάρχει σύγχυση εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας. 

Greek Mafia: Δεν είναι μόνο 5 συμμορίες μπράβων

«Το πιο επικίνδυνο είναι το οργανωμένο έγκλημα. Δεν πρόκειται για πέντε συμμορίες μπράβων. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν ιεραρχία και χρήμα. Σε ορισμένους τομείς διεθνοποιείται γεγονός το οποίο αυξάνει τους κινδύνους. Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε αυτά που λέω για τους θεσμούς λες και ήρθατε από το φεγγάρι. Δεν ξέρω τι κάνατε για το ζήτημα το συγκεκριμένο. Δεν κάνατε τίποτα για την Αστυνομία. Δεν αγοράσατε ούτε ένα αυτοκίνητο. Ούτε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Μην παριστάνετε τους ανήξερους. Πρέπει να πάρουμε  μέτρα. Γι αυτό πήγα στον εισαγγελέα. Χρειάζεται συντονισμός υπηρεσιών. Δεν κοιτάμε τις δολοφονίες ως θεατές. Ανασυντάσσουμε δυνάμεις και ήδη έχουν αρχίσει έρευνες. Τα πολλά λόγια περιττεύουν. Θα κριθούμε σύντομα από τα αποτελέσματα. Βγαίνοντας από αυτό τον εφιάλτη θα έχουμε νέα φαινόμενα και έξαρση στις ψηφιακές μορφές εγκληματικότητας. Δεν υπάρχει εύκολο έργο. Δεν στεκόμαστε στις επιτυχίες.  Για την κυβέρνηση η ασφάλεια δεν είναι προεκλογική  αφήγηση. Είναι θεμελιακό δικαίωμα των πολιτών και χωρίς αυτό κανονική ζωή δεν υπάρχει. 

«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είστε ακόμα υπερήφανοι με νόμο Παρασκευόπουλου;»

«Υπάρχει ένας Αλβανός κακοποιός, ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 15 χρόνια φυλακή. Αυτός βγήκε από τη φυλακή, μπήκε Φεβρουάριο του 2015, και βγήκε 12 Ιουλίου του 2019. Στις 5/8 κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου. 20 Φεβρουαρίου καταδιώκεται από την Αστυνομία και πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Είναι καταζητούμενος για απόπειρα φόνου με ληστεία. Μόνο στη διεύθυνση ΥΔΕΣΥ και μόνο στο τμήμα διαρρήξεων είναι 117 περιπτώσεις. Και όλοι αυτοί είναι εκεί έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα. Κάποια στιγμή αν σας πονάει η ανακύκλωση εγκληματικότητας, αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση είμαστε εδώ» είπε εξαπολύοντας βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε λίγο πριν αποχωρήσει από την διακυβέρνηση της χώρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA