Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βασιλακόπουλος - Γιαννάκος για εμβολιασμό: «Θέμα μόρφωσης η αποδοχή του εμβολίου» - «Μας στοχοποιούν»

Ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος και ο καθηγητής πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος μίλησαν για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Επίσης, ο Γ. Καββαθάς πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα στον χώρο της εστίασης

Σε ευθεία σύγκρουση ήρθαν ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος με τον καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο μετά τη δήλωση του τελευταίου ότι η εκπαίδευση παίζει σημαντικό ρόλο στην αποδοχή του εμβολίου. Ο κ. Βασιλακόπουλος βασιζόμενος στα στατιστικά που συγκεντρώνονται παγκοσμίως, είπε ότι παίζει σημαντικό ρόλο η μόρφωση αναφορικά με το αν κάποιος επιλέξει να κάνει ή όχι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με τον κ. Γιαννάκο να τον κατηγορεί ότι λέει ουσιαστικά αμόρφωτους όσους δεν εμβολιάζονται και δη τους υγειονομικούς που εκπροσωπεί και για τους οποίους έχει γίνει μεγάλος ντόρος.

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τα επόμενα βήματα και η κρίσιμη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής

«Οσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο μόρφωσης, τόσο ισχυρότερη είναι η αποδοχή του εμβολίου» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, με τον κ. Γιαννάκο να μιλά από την πλευρά του για στοχοποίηση των νοσηλευτών την ώρα που κοντά σε ένα ποσοστό «80% έχει εμβολιαστεί, ένα 10% έχει νοσήσει κι έχει δημιουργήσει αντισώματα και οι υπόλοιποι δεν έχουν εμβολιαστεί για κάποιον λόγο που δεν τους επιτρέπει να το πράξουν ακόμη».

Στην συζήτηση συμμετείχε κι ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα στον χώρο της εστίασης, αλλά και στην τοποθέτηση Μητσοτάκη χθες στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου, είπε σε αποστροφή του λόγου του ότι κανείς δεν θα μπορέσει να πει οτιδήποτε σε κάποιον εστιάτορα, αν αρνηθεί το φθινόπωρο να βάλει κάποιον ανεμβολίαστο στο μαγαζί του.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εμβόλιο #εμβολιασμός #υγειονομικοί #Θεόδωρος Βασιλακόπουλος #Μιχάλης Γιαννάκος