Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κλοιό κινητοποιήσεων ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο θα βρεθεί η χώρα την Πέμπτη 10 Ιουνίου καθώς ιδιωτικός και δημόσιος τομέας προχωρούν σε 24ωρη απεργία, ενώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα τραβήξουν χειρόφρενο, εκτός από τα λεωφορεία που θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. Αλλαγές θα υπάρξουν και σε πτήσεις, ενώ παράνομη εχει κηρυχθεί η απεργία στα ναυτεργατικά σωματεία, ωστόσο οι ναυτεργάτες έχουν διαμηνύσει ότι θα απεργήσουν κανονικά.  ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ απεργούν, ενώ απεργία έχει ανακοινωθεί και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας αναφέρεται ότι οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 11 το πρωί, στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στη Θεσσαλονίκη έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και στο Ηράκλειο της Κρήτης επίσης στο Εργατικό Κέντρο. Παράλληλα, στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι. 

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Χειρόφρενο θα τραβήξουν» όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Ακινητοποιημένοι θα παραμεινουν και οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού, ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00, λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. «Τα σωματεία εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζομένους και τα συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει, όπως υποστηρίζουν, το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ώρου, στην υπονόμευση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας», δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και στον ΟΣΕ έχουν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 π.μ.  

Τροποποιούνται 15 πτήσεις της της Olympic Air

Τροποποιούνται 15 πτήσεις εσωτερικού της της Olympic Air λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων (FISO) της ΥΠΑ, από 11:00 έως 15:00 τοπική ώρα, καθώς και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) από 11:30 έως 15:30 τοπική ώρα, της Πέμπτης 10ης Ιουνίου 2021.

Παράνομη η απεργία των ναυτεργατικών σωματείων

Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατικών σωματείων που άρχιζε το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με  απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, ωστόσο τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν ανακοινώσει ότι ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση η  24ωρη κινητοποίηση θα γίνει κανονικά, ενώ θα υπάρξει περιφρούρηση στο λιμάνι του Πειραιά. Τα ναυτεργατικά σωματεία έχουν ανακοινώσει ότι η απεργία θα ξεκινήσει αύριο στις 00:01 τα ξημερώματα έως 24:00 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προαναγγείλει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στα Χαυτεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA