Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Επιτροπή Εμβολιασμού, καθώς σήμερα το απόγευμα (14/6, 18:00) αναμένεται να υπάρξουν νέα δεδομένα για την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 60 ετών. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες η Επιτροπή Εμβολιασμού εισηγείται να επιδιώξουν οι πολίτες να εμβολιαστούν με κάποιο άλλο σκεύασμα.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Προσωπική άποψη αξιωματούχου να μην χορηγείται το AstraZeneca στους άνω των 60 ετών, λέει ο Τζανάκης

Από την επιτροπή λοιπόν, υπάρχει σύσταση το εμβόλιο να χορηγείται μόνο σε πολίτες άνω των 60. Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση τα άτομα που έχουν κάνει την 1η δόση με AstraZeneca, ανεξαρτήτου ηλικίας, να κάνουν και τη 2η δόση με το εμβόλιο AstraZeneca, εκτός κι αν έχουν περάσει θρομβωτικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με την επιτροπή, η ειλημμένη κατά τα φαινόμενα απόφαση, δεν έχει ληφθεί λόγω επάρκειας στα εμβόλια, αλλά λόγω της μείωσης του ιικού φορτίου στη χώρα, που επιτρέπει να προχωρήσει σε μια ανάλογη κίνηση. Τις σχετικές ανακοινώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca αναμένεται να κάνουν το απόγευμα, στις 18:00, η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA