Μενού
  • Α-
  • Α+

Παράνομη κρίνει την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για το εργασιακό νομοσχέδιο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Ειδικότερα, το δικαστήριο την έκρινε παράνομη όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους των ΜΜΜ έως και τις 10:00 το πρωί, δηλαδή μέχρι και να ολοκληρωθεί η έναρξη των Πανελλήνιων Εξετάσεων έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη: Πανελλήνιες: Εκανε πίσω στην απεργία η ΑΔΕΔΥ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα έχουν εξαγγελθεί, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα ισχύσουν τα εξής:

  • Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό (δηλ. Ηλεκτρικός και Μετρό) και Τραμ θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας τους ως τις 10:00, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ.
  • Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00 εξαιτίας της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει για το ίδιο διάστημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.
  • Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας μεταξύ 13:00-17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Η αγωγή Κεραμέως

Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε νωρίτερα, σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για τη διασφάλιση των Πανελλήνιων Εξετάσεων λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας.

Σύμφωνα με την ίδια, η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους. «Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων» τόνισε.

Όπως εξήγησε, εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο.

Η απάντηση της ΑΔΕΔΥ στην αγωγή

Η ΑΔΕΔΥ «απάντησε» στην αγωγή της υπουργού Παιδείας: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Παράνομη η απεργία της ΠΝΟ - «Μην λείψει κανείς» απαντά η Ομοσπονδία

Σε «περιφρούρηση» της αυριανής απεργίας στα πλοία, καλούν τους ναυτεργάτες, οι διοικήσεις των 12 σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), παρά την απόφαση που έκρινε παράνομη την πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

«Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων» αναφέρουν, ειδικότερα. 

Ειδικότερα, οι διοικήσεις των σωματείων καλούν, συγκεκριμένα, σε απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10:00 και σε προσυγκέντρωση στις 05:00 το πρωί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA