Μενού
  • Α-
  • Α+

Την εκτίμηση ότι εντός του καλοκαιριού θα δοθούν οδηγίες για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όσους είχαν εμβολιαστεί κατά την πρώτη φάση εμβολιασμού, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Πάντως μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κυρία Παγώνη ανέφερε ότι πιθανώς να μην χρειαστούν όλοι οι πολίτες τρίτη δόση, ενώ διευκρίνισε ότι όσοι εμβολιάζονται τώρα, πιθανώς θα χρειαστούν μια τρίτη δόση σε ένα χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Τρεμόπουλος: Πώς νίκησε τον κορονοϊό μετά από 2 μήνες στη ΜΕΘ - Εχασε 25 κιλά

Ως προς τις μάσκες, ανέφερε ότι οι πολίτες πρέπει να τις φορούν και στις διακοπές, ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπου δεν γνωρίζουν ποιος βρίσκεται δίπλα τους.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες όταν ο πληθυσμός εμβολιαστεί σε ποσοστό 80%. Η κ. Παγώνη επεσήμανε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία βαίνει βελτιούμενη σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, αν και αργεί η υποχώρηση του αριθμού των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, καθώς απαιτούνται νοσηλείες αρκετών ημερών.

Προειδοποίηση Παυλάκη: Δεν τελειώσαμε, έρχεται νέο κύμα

Η εικόνα του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού βελτιώνεται στη χώρα μας ωστόσο, το νέο στέλεχος του ιού στην Αγγλία δημιουργεί φόβους και για νέο κύμα. Όπλο εναντίον του είναι το εμβόλιο καθώς έτσι μπορεί να σταματήσει η πανδημία.

Αυτό υποστήριξε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, που μίλησε για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας αλλά και το τι ισχύει με τη μείξη εμβολίων. «Δε θα είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τον κορονοϊό. Επιτέλους το τρίτο κύμα στην Ελλάδα κατεβαίνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελειώσαμε. Έρχεται επόμενο κύμα, έρχεται ένα καινούργιο στέλεχος του ιού. Η Αγγλία έκλεισε για άλλο ένα μήνα και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα που ήδη έχει ξεκινήσει εκεί» ανέφερε ο κ. Παυλάκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA