Μενού
  • Α-
  • Α+

Θέμα λίγων ωρών είναι να αποφασιστεί το τέλος για τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader.gr, οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να αποφασιστεί το τέλος της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, εκεί που δεν υπάρχει συνωστισμός

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Τελειώνει άμεσα η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους - 23 Ιουνίου οι αποφάσεις των λοιμωξιολόγων

Είναι πολύ πιθανό, μάλιστα, να σταματήσουμε να φοράμε μάσκες από αυτό το Σαββατοκύριακο κιόλας, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές. Κι αυτό γιατί οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι οι μάσκες - με δεδομένο και τον καύσωνα - μπορούν να μπουν στην... άκρη από τους πολίτες που δεν θα είναι σε μέρη με συνωστισμό. Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι μάσκες δεν θα φορούν μόνο οι εμβολιασμένοι αλλά και οι ανεμβολίαστοι

Σύσταση για μάσκες σε πολυσύχναστα μέρη

Θα υπάρξει, ωστόσο, σύσταση για χρήση μάσκας σε πολυσύχναστα σημεία. Θα παραμείνει, επίσης, η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε θεάματα (Θέατρα/ Συναυλίες κ.ο.κ.), Μέσα Μεταφοράς και εμπορικά καταστήματα. Στο θέμα αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, λέγοντας: «Όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι μία απόφαση την οποία θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών».

Βατόπουλος: Πότε βγάζουμε τις μάσκες

«Έως τις αρχές του 2022 τον κορονοιό θα τον αντιμετωπίζουμε σαν γρίπη», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Βατόπουλος, πάντως, στο ερώτημα για το πότε θα βγάλουμε τελικά τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, ανέφερε ότι αυτό θα γίνει το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, ο ίδιος συστήνει να χρησιμοποιείται η μάσκα, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Όπως επεσήμανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, τα καλά νέα είναι πως φέτος έχουμε τους εμβολιασμούς που προχωρούν, καθώς και πιο πολλές διαγνωστικές δυνατότητες που είναι πιο εύκολες από πέρυσι (self test, rapid test), ενώ τα άσχημα νέα είναι οι παραλλαγές του κορονοϊού που τον καθιστούν πιο μεταδοτικό. Σημείωσε ακόμη πως οι εμβολιασμένοι είναι καλυμμένοι σε αυτές, ωστόσο επικρατεί φόβος στο γεγονός ότι μέσα από την δημιουργία μεταλλάξεων μπορεί να δημιουργηθούν μεταλλάξεις ανθεκτικές στα εμβόλια, όπως γίνεται με τα μικρόβια στα αντιβιοτικά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA