Μενού
  • Α-
  • Α+

Σχεδόν ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση για το άμεσο τέλος της χρήσης μάσκας κατά του κορονοϊού σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Reader. Ήδη, το μεσημέρι της Τρίτης, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, έδωσε το στίγμα, λέγοντας ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η οποία θα λάβει χώρα το πρωί της Τετάρτης, αντί για την Πέμπτη, σύμφωνα με τον νεότερο προγραμματισμό. Συνεπώς, το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις μάσκες μέχρι την Πέμπτη, 24 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από τον Ιούλιο - Την Πέμπτη οι τελικές αποφάσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να αξιολογηθεί το θέμα της χρήσης μάσκας κατά την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ οι ειδικοί φαίνεται πως είναι σύμφωνοι με την προοπτική κατάργησής της σε εξωτερικούς χώρους και μάλιστα με άμεση εφαρμογή. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δεν θα αναμένουμε ως την 1η Ιουλίου, κατά πάσα πιθανότητα, αλλά λόγω και του καύσωνα που έχει προβλεφθεί για τις επόμενες μέρες, θα δοθεί «ανάσα» στους πολίτες αυτές τις μέρες. 

Όπως εξηγούν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αλλά και μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, το κύμα καύσωνα που θα έρθει τις επόμενες μέρες καθιστά άνευ νοήματος τη χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους έως την 1η Ιουλίου, οπότε και είχε συζητηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο ότι θα μπορούσε να καταργηθεί, συνδυαστικά με την κατάργηση άλλων περιορισμών, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες που θα παύσει να είναι εν ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Μάσκα: Πού θα υπάρχει σύσταση να χρησιμοποιείται

Σημειωτέον ότι το μέτρο δεν θα αφορά μόνο εμβολιασμένους πολίτες ενώ πλέον και στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι η χρήση της μάσκας, με δεδομένες και τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, αλλά και το γεγονός ότι πάνω από 4 εκατ. πολίτες έχουν κάνει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου, έχει ατονήσει σημαντικά. Θα υπάρχει, πάντως, σύσταση προκειμένου η μάσκα να χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός, όπως στάσεις λεωφορείων ή εμπορικοί δρόμοι ενώ η υποχρέωση της μάσκας θα παραμείνει σε χώρους θεαμάτων (συναυλίες, θέατρα, κ.ο.κ.), ενώ αυτονόητα θα παραμείνει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα νοσοκομεία και γενικά σε κλειστούς χώρους και εμπορικά καταστήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA