Μενού
  • Α-
  • Α+

Τελειώνει και επίσημα η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα και βάσει της εισήγησή της θα ακολoυθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Διαβάστε ακόμη: Σήμερα η απόφαση: Σαββατοκύριακο χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Όπως σας έχει ενημερώσει το Reader.gr eίναι πολύ πιθανό, να σταματήσουμε να φοράμε μάσκες από αυτό το Σαββατοκύριακο κιόλας. Κι αυτό γιατί οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι οι μάσκες - με δεδομένο και τον καύσωνα - μπορούν να μπουν στην... άκρη από τους πολίτες που δεν θα είναι σε μέρη με συνωστισμό. Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι μάσκες δεν θα φορούν μόνο οι εμβολιασμένοι αλλά και οι ανεμβολίαστοι

Η ενημέρωση είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 από τον τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Σύσταση για μάσκες σε πολυσύχναστα μέρη

Θα υπάρξει, ωστόσο, σύσταση για χρήση μάσκας σε πολυσύχναστα σημεία. Θα παραμείνει, επίσης, η υποχρεωτικότητα της μάσκας σε θεάματα (Θέατρα/ Συναυλίες κ.ο.κ.), Μέσα Μεταφοράς και εμπορικά καταστήματα. Στο θέμα αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, λέγοντας: «Όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά στο να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι μία απόφαση την οποία θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA