Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εστίαση και δεξιώσεις: Πόσα άτομα επιτρέπονται - Τα νέα μέτρα

Περισσότερα άτομα θα μπορούν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι όπως ανακοινώθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά - Οι αλλαγές σε εστίαση και δεξιώσεις

(πηγή: Eurokinissi)
(πηγή: Eurokinissi)

Στο πακέτο άρσης μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού που ανακοινώθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά, αν και η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, έκλεψε την παράσταση, ανακοινώθηκαν και άλλες αλλαγές που θα επηρεάσουν την καθημερινότητα μας ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την εστίαση.

Διαβάστε επίσης: Δεύτερο ιδιόχειρο σημείωμα από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός» - Αυτοκτονία η αιτία θανάτου

Πλέον λοιπόν θα μπορεί μία παρέα ή μία οικογένεια να κάτσει στο ίδιο τραπέζι ακόμα και αν είναι 10 άτομα. Επίσης σημαντική αλλαγή για όσους ετοιμάζουν δεξιώσεις, είτε γάμου, είτε βαπτίσης, ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, θα μπορούν να προσκληθούν στον εξωτερικό χώρο δεξιώσεων έως 300 άτομα.

Αναλυτικά οι αλλαγές σε εστίαση και δεξιώσεις

  • Αλλάζει και το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα (10) άτομα ανά τραπέζι, από έξι (6) άτομα που ισχύει σήμερα.
  • Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, επιβεβαιώνεται ότι το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Από την Πέμπτη, 24 Ιουνίου καταργείται η υποχρεωτική μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Ενώ σειρά μέτρων αίρονται από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου. Συγκεκριμένα:

  • Η άρση του μέτρου του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας (curfew).
  • Η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων εργαζομένων από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
  • Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι (120) ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός #Εστίαση #Μάσκες #Self Test #Μέτρα #Απαγόρευση κυκλοφορίας