Μενού
  • Α-
  • Α+

Τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους αν δεν υπάρχει συνωστισμός, από τις 05:00 αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 και άρση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Επίσης μπαίνει τέλος στην υποχρέωση για τη διενέργεια self test σε εργαζομένους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, εάν και εφόσον έχουν περάσει 15 μέρες από τη δεύτερη δόση. «Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιώνεται» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου ισχύουν τα εξής: 

  • Εστίαση: 10 άτομα ανά τραπέζι
  • Οργανωμένες παραλίες: 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ.
  • 300 άτομα σε δεξιώσεις 

Περιοχές που προβληματίζουν 

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τη στιγμή που οι δείκτες σε όλη την Ελλάδα πέφτουν, υπάρχουν τέσσερις περιοχές που παρουσιάζουν μικρή αύξηση και προβληματίζουν τους ειδικούς. Πρόκειται για τις εξής περιοχές: 

  1. Πάρος
  2. Κως 
  3. Ρόδος 
  4. Ικαρία 

32 έτη η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων 

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο Υπουργείο πως η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι πλέον τα 32 έτη, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι νέοι ξεκίνησαν να εμβολιάζονται πρόσφατα και πλέον πάνε διακοπές. Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, πλέον το 1/3 των νοσηλευόμενων με COVID-19 στα νοσοκομεία είναι ηλικίας 25-35 ετών καθώς «η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και αφορά άτομα νεαρότερης ηλικίας». 

«Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσειο πως τα self test και ο εμβολιασμός έχουν συμβάλλει σημαντικά στην ανάκλαμψη του τρίτου κύματος» και «οι περισσότερες περιοχές της χώρας είναι κίτρινες και πράσινες».  Η κυρία Παπαευαγγέλου προειδοποίησε για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη,υποστηρίζοντας πως δεν αποκλείται να αυξηθούν τα κρούσματα και να αλλάξουν επίπεδο στον χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης. 

    Google News

    Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    BEST OF LIQUID MEDIA