Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο μετά την επίθεση με βιτριόλι μέσα στη Μονή Πετράκη. Ερωτηθείς τι συνέβη, είπε οτι ο ιερέας δικαζόταν «για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του». «Είχε εφοδιαστεί με το βιτριόλι και το έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου με αποτέλεσμα 7 ή 8 άτομα να υποστούν εγκαύματα άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα».  Είπε μάλιστα ότι έχει εμπιστοσύνη στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. 

Δέκα οι τραυματίες

Στους 10 ανέρχονται οι τραυματίες από την επίθεση με βιτριόλι κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο. Πρόκειται για 7 μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν φρουρό.

Ο ιερέας που δικάζονταν για υπόθεση ναρκωτικών, σε δεύτερο βαθμό, εξοργίστηκε από την απόφαση καθαίρεσης, έβγαλε το κρυμμένο οξύ που είχε μαζί του και επιτέθηκε σε όποιον βρήκε μπροστά του. Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Θεόκλητο, ο ιερέας που δικαζόταν καθαιρέθηκε και «δεν το δέχτηκε». «Είχε κρυμμένο το οξύ και το έριξε στους αρχιερείς», είπε ο μητροπολίτης. Η επίθεση έγινε στους μητροπολίτες Κηφισιάς Κύριλλος, Γλυφάδας Αντώνιος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Γουμενίσσης Δημήτριος και Ζακύνθου Διονύσιος. Δύο εξ αυτών φέρουν πιο βαριά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια. 

Τι συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης

Για υπόθεση ναρκωτικών κατηγορούνταν σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας ο οποίος επιτέθηκε με βιτριόλι μέσα στη Μονή Πετράκη εναντίον 7 μητροπολιτών μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέταζε την υπόθεσή του. Ο κληρικός, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, προερχόταν από τη μητρόπολη Βέροιας και επρόκειτο να καθαιρεθεί από το αξίωμά του. Το απόγευμα της Τετάρτης, ο κληρικός που βρίσκονταν ενώπιον του συνοδικού δικαστηρίου έβγαλε από την τσέπη του ένα μπουκαλάκι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε στην έδρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA