Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Μητρόπολη Βέροιας φέρεται να ανήκε ο κληρικός που έριξε βιτριόλι στους μητροπολίτες και τους δικηγόρους μέσα στη Μονή Πετράκη, λίγο πριν αποσχηματιστεί για σοβαρά παραπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το voria.gr, ο 36χρονος ιερέας είχε χειροτονηθεί από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και λειτουργούσε στο χωριό Αγία Βαρβάρα, πλησίον της Βέροιας. Παλαιότερα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, είχε περάσει από αρκετές μητροπόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών και της Μεσσηνίας.

Κατάγεται από τις Σέρρες 

Κατά το παρελθόν είχε υποπέσει σε πολλά παραπτώματα, κυρίως χρήσης ναρκωτικών. Τελευταίο και πιο τρανταχτό, ήταν η υπόθεση και κατοχής ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, υπόθεση για την οποία συνελήφθη πριν από δύο χρόνια. Με αφορμή αυτό το περιστατικό ο ιερομόναχος είχε καθαιρεθεί σε 1ο βαθμό και σήμερα Τετάρτη το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του. Στη συνέχεια συνέβη η επίθεση, καθώς αποφασίστηκε η οριστική καθαίρεσή του. Ο δράστης, σύμφωνα με το voria.gr, κατάγεται από τις Σέρρες, ενώ οι άνθρωποι πλησίον του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα δηλώνουν συγκλονισμένοι από την επίθεση.

Τι είχε γίνει το 2018

Τον Ιούνιο του 2018 ο κληρικός, 34 ετών τότε, σύμφωνα και πάλι με το voria.gr πιάστηκε στο Πλατύ Ημαθίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ο ιερωμένος είχε πάνω του 1,8 γραμμάρια κοκαϊνης. Η σύλληψη του έγινε, ενώ βρισκόταν μέσα σε όχημα, μετά από έλεγχο των αστυνομικών αρχών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας. Μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, του είχε απαγγελθεί κατηγορίες. 

Δέκα οι τραυματίες

Στους 10 ανέρχονται οι τραυματίες από την επίθεση με βιτριόλι κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο. Πρόκειται για 7 μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν φρουρό.

Ο ιερέας που δικάζονταν για υπόθεση ναρκωτικών, σε δεύτερο βαθμό, εξοργίστηκε από την απόφαση καθαίρεσης, έβγαλε το κρυμμένο οξύ που είχε μαζί του και επιτέθηκε σε όποιον βρήκε μπροστά του. Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο, ο ιερέας που δικαζόταν καθαιρέθηκε και «δεν το δέχτηκε». «Είχε κρυμμένο το οξύ και το έριξε στους αρχιερείς», είπε ο μητροπολίτης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA