Μενού
  • Α-
  • Α+

Το σκηνικό που επικράτησε στην αίθουσα μετά την επίθεση με βιτριόλι κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη, όπου είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 10 ατόμων, 7 εκ των οποίων είναι μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν φρουρό, περιέγραψαν ιερείς.

Διαβάστε ακόμη: Μονή Πετράκη: Ποιος είναι ο κληρικός με το βιτριόλι – Είχε υπηρετήσει σε πολλές μητροπόλεις και το 2018 συνελήφθη με ναρκωτικά

«Πολύ δύσκολη εικόνα. Ράσα βγαλμένα. Οι άνθρωποι ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση φωνάζανε να πάνε να πλυθούν. Ευτυχώς ήρθε αμέσως το ΕΚΑΒ», δήλωσε στο ο Πατέρας Βαρθολομαίος. «Ότι έχετε περιγράψει στις τηλεοράσεις είναι ακριβές. Οι γιατροί θα μας πουν πώς είναι οι μητροπολίτες. Γνωρίζω ότι ο Πατέρας Σεβαστιανός είναι σε μια πιο δύσκολη κατάσταση, ο γραμματέας, οι υπόλοιποι είναι υπό παρακολούθηση και περιμένουμε τα αποτελέσματα, είναι ακόμα νωρίς. Τραυματίστηκαν επτά αρχιερείς και ο γραμματέας ο Πατέρας Σεβαστιανός», προσέθεσε για την κατάσταση της υγείας των τραυματισμένων κληρικών.

«Η εικόνα είναι αυτή τη στιγμή η εικόνα ενός βομβαρδισμένου τοπίου. Είναι παντού το καυστικό υγρό, έχουν υπάρξει πάρα πολλές και υλικές ζημιές. Φαίνεται ότι η ποσότητα ήταν μεγάλη. Δεν είχε ελεγχθεί πριν μπει στην αίθουσα. Εγώ μπήκα πολύ μετά το περιστατικό», δήλωσε ο Πατέρας Νικόδημος και σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκονται επάνω τα όργανα της τάξεως και όλες οι μονάδες για να πιστοποιήσουν το υγρό, παρέχονται όλες οι πληροφορίες ώστε να δουν τι καυστικό υγρό ήταν αυτό».

«Έξι αρχιερείς οι οποίοι ήταν στο δικαστήριο στο δευτεροβάθμιο, ήταν αυτός ο κατηγορούμενος ο οποίος καθαιρέθηκε για τα παραπτώματα, τα οποία είχε κάνει και δεν το δέχθηκε, είχε κρυμμένο κάπου οξύ και του έριξε στους αρχιερείς. Επτά αρχιερείς, τραυματίστηκαν στο σύνολο, στα πρόσωπα και στο σώμα», ανέφερε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

Τι συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης

Για υπόθεση ναρκωτικών κατηγορούνταν σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας ο οποίος επιτέθηκε με βιτριόλι μέσα στη Μονή Πετράκη εναντίον 7 μητροπολιτών μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέταζε την υπόθεσή του. Ο κληρικός, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, προερχόταν από τη μητρόπολη Βέροιας και επρόκειτο να καθαιρεθεί από το αξίωμά του. Το απόγευμα της Τετάρτης, ο κληρικός που βρίσκονταν ενώπιον του συνοδικού δικαστηρίου έβγαλε από την τσέπη του ένα μπουκαλάκι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε στην έδρα. Η επίθεση έγινε στους μητροπολίτες Κηφισιάς Κύριλλος, Γλυφάδας Αντώνιος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Γουμενίσσης Δημήτριος και Ζακύνθου Διονύσιος. Δύο εξ αυτών φέρουν πιο βαριά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA