Μενού
  • Α-
  • Α+

Άγρια καταδίωξη τουρκικού σκάφους με πυροβολισμούς από το Λιμενικό, έγινε κοντά στο Καστελόριζο. Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι και κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια. 

Διαβάστε ακόμη: Κατεχόμενα: Τούρκοι λιμενικοί έκαναν ρεσάλτο σε κυπριακό αλιευτικό – Ανέκριναν το πλήρωμα

Σύμφωνα με το OPEN, όλα ξεκίνησαν την Τρίτη (22/6) στις 00:20, όταν πλωτό του Λιμενικού που έκανε περιπολία στην περιοχή της Μεγίστης, ενημερώθηκε από το παρατηρητήριο για ύπαρξη ύποπτου σκάφους που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, σε απόσταση ενός μιλίου από το Καστελόριζο. 

Άνδρες του Λιμενικού έσπευσαν στην περιοχή και επιχείρησαν με ηχητικά και οπτικά σήματα να σταματήσουν το σκάφος. Ακολούθησε άγρια καταδίωξη και το σκάφος επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Οι άνδρες του Λιμενικού έριξαν βολές στη μηχανή και το ακινητοποίησαν. 

Οι δύο Τούρκοι ηλικίας 31 και 25 ετών συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στην εισαγγελία και πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο (26/6). Ισχυρίστηκαν πως ξεκίνησαν από το Καλκάν με προορισμό το Ντερμές για να επισκευάσουν το ταχύπλοο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA