Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γλυκά Νερά: Πάει στην γιαγιά Σουζάνα η 11 μηνών Λυδία - Ξεκινά το ταξίδι για Αλόννησο

Η μητέρα του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, έφυγε για να παραδώσει τη μικρή Λυδία στη μητέρα της Καρολάιν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά (Πηγή: eurokinissi)
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά (Πηγή: eurokinissi)

Με τη Λυδία στην αγκαλιά, η μητέρα του συζυγοκτόνου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, έφυγε από την Αγία Παρασκευή για να παραδώσει το βρέφος στην μητέρα της Καρολάιν που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά - Πατέρας Καρολάιν: «Αν το ήξερα θα του είχα τινάξει τα μυαλά στον αέρα»

Η μητέρα και ο αδερφός του Αναγνωστόπουλου, πήραν το οικογενειακό αυτοκίνητο, προκειμένου να παραδώσουν την 11 μηνών Λυδία στην κυρία Σουζάνα μετά την απόφαση της εισαγγελίας να δοθεί η επιμέλεια στους γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντησή τους θα γίνει σε άλλο σημείο από αυτό του σπιτιού, γιατί και οι δυο οικογένειες θέλουν να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελία Ανηλίκων έδωσε την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας, στην οικογένεια της 20χρονης, ενώ αφαιρέθηκε και η γονική μέριμνα από τον συζυγοκτόνο. Η οικογένεια του πιλότου θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει την ενός έτους Λυδία, πέντε ημέρες τον μήνα, 10:00 το πρωί με 14:00 το μεσημέρι, μόνο στην Αλόννησο.

«Στην Αλόννησο είναι το παιδί της Καρολάιν, στην Αθήνα θα ήταν η κόρη του φονιά»

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης ανέλυσε τα δεδομένα που υπάρχουν μετά από αυτή την απόφαση αλλά και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα μέχρι και την οριστική επιμέλεια που πιθανότατα θα κριθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Η επικοινωνία με την άλλη οικογένεια θα μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τις τέσσερις ώρες για πέντε φορές τον μήνα, αν πάνε στην Αλόννησο και μείνουν στο σπίτι της μητέρας της Καρολάιν» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN και συμπλήρωσε: «Η μητέρα της Καρολάιν δεν έχει πρόβλημα με αυτό. Θα βοηθήσει και τον ψυχισμό του παιδιού να έχει δίπλα του όλους του παππούδες».

Παράλληλα επισήμανε πως θα υπάρχει συνεχής έλεγχος από την εισαγγελία Βόλου με αιφνιδιαστικούς ελέγχους κοινωνικών λειτουργών που θα εξετάζουν αν το περιβάλλον είναι καλό για τη μικρή Λυδία. Μάλιστα όπως ο ίδιος είπε: «Θα βρει μια ζεστή αγκαλιά όλων των κατοίκων του νησιού. Η Λυδία είναι η κορούλα της αδικοχαμένης Καρολάιν. Στην Αθήνα φοβάμαι πως θα ήταν η κόρη του φονιά».

Από εκεί και πέρα, για τη συνέχεια της διαδικασίας ο κ. Χαρμάνης ανέφερε: «Εντός 30 ημερών η εισαγγελέας θα υποβάλει αίτηση στο μονομελές πρωτοδικείο ώστε να κριθεί η οριστική επιμέλεια. Πιθανότατα αυτό θα συμβεί τον Σεπτέμβριο. Ίσως η άλλη πλευρά να ζητήσει να τροποποιηθούν κάποιες διατάξεις. Εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο να ζητήσουμε.».

Ενώ για το αν έχει τη δυνατότητα να πάρει πίσω τη γονική μέριμνα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όταν θα έχει εκτίσει την ποινή του, σημείωσε πως: «Μπορεί να ζητήσει από το δικαστήριο την επαναφορά της προτέρας κατάστασης και αν αυτό κρίνει πως έχει σωφρονιστεί και μπορεί να ασκήσει τα πατρικά καθήκοντα, ενδεχομένως να μπορεί».

Γιατί αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα από τον πιλότο

Η εισαγγελέας στη διάταξή της με την οποία αναθέτει την προσωρινή επιμέλεια της μικρή Λυδίας στους γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον κατηγορούμενο και στους λόγους για τους οποίους πρέπει να του αφαιρεθεί η γονική μέριμνα. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για ενδείξεις περί ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, για σκληρότητα, αναλγησία και απάθεια και για διάπραξη άλλου κακουργήματος, δηλαδή της θανάτωσης του σκυλιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνει ότι:

  1. έχει ήδη στερηθεί την ελευθερία του ως προσωρινά κρατούμενος και άρα αδυνατεί αντικειμενικώς να επιμεληθεί της ανήλικης κόρης του
  2. φέρεται σε επίπεδο σοβαρών ενδείξεων ενοχής να έχει εγκληματική διαγωγή καθώς από το μέχρι τώρα συλλεγέν στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας αποδεικτικό υλικό, υπάρχουν τουλάχιστον σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τα προαναφερθέντα ποινικά αδικήματα για τα οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη,
  3. ειδικά φέρεται σε επίπεδο σοβαρών ενδείξεων ενοχής να έχει διαπράξει το έγκλημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως στρεφόμενο σε βάρος μέλους της οικογένειας του και ενώπιον άλλου μέλους της οικογένειας του και δη ανηλίκου (άρθρο 1 παρ.1,3 Ν. 3500/2006). Σημειώνεται εξάλλου ότι η καταδίκη του γονέα, με οριστική δικαστική απόφαση, για ενδοοικογενειακή βία συνιστά κακή άσκηση της γονικής μέριμνας,
  4. πέραν της σκληρότητας της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του καθ' ο χρόνο το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας ενώπιον του ανηλίκου τέκνου του), ο Αναγνωστόπουλος επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματος του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στην διάπραξη και άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στην συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις Αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας και αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας,
  5. η συγκρότηση του χαρακτήρα του η οποία -με βάση τα παραπάνω - υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει και
  6. επιχείρησε ενέργεια που αντιστρατεύεται το συμφέρον του τέκνου του και ειδικότερα κατέλυσε την σχέση μητέρας-κόρης, θανατώνοντας την μητέρα της ανήλικης και ματαιώνοντας ωσαύτως οριστικά την δυνατότητα εδραίωσης του τόσο σημαντικού για τη ζωή και την ανέλιξη αυτής συναισθηματικού δεσμού.»

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Δολοφονία #Γλυκά Νερά #επιμέλεια #Αγία Παρασκευή

Best of Internet