Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ ξεκινά μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης του χώρου του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό στην εταιρεία Lamda Development, την περασμένη Παρασκευή 25 Ιουνίου. Από αυτή τη σύμβαση το Ελληνικό Δημόσιο κατάφερε να αποκομίσει κεφάλαια 647 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος μιλά στο Reader.gr και εξηγεί τους λόγους για τη σημαντικότητα του έργου και για τις αλλαγές που θα φέρει προς όφελος των δημοτών και της τοπικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμηΕλληνικό: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda - 647 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία

Τι αλλάζει με την υπογραφή της περασμένης Παρασκευής στην επένδυση του Ελληνικού;

«Ουσιαστικά είναι η επίσημη έναρξή της και αυτό σηματοδοτεί την εκκίνησή της που σημαίνει πολλά οφέλη για την Εθνική Οικονομία. Για εμάς, σαν δήμος, σημαίνει ότι ένας τόπος εγκαταλειμμένος 20 χρόνια που δεν αναπτυσσόταν τίποτα, θα γίνει η πρωτεύουσα των επενδύσεων. Το Ελληνικό θα γίνει το επίκεντρο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο. Αυτό σηματοδοτεί για μας πολλές εξελίξεις και οφέλη στην τοπική οικονομία».

Η επένδυση θα αλλάξει όχι μόνο την εικόνα των νοτίων προαστίων, αλλά όλης της Περιφέρειας Αττικής. Είστε αισιόδοξος;

«Εάν γίνουν πράξη όλα αυτά που έχουν εξαγγείλει για το μητροπολιτικό πάρκο, για την παραλία και τα υπόλοιπα αθλητικά και πολιτιστικά κτήρια, νομίζω θα είναι κάτι μοναδικό στην Αττική. Άμεσα η περιοχή μας θα καταστεί μια επιλογή για όλον τον πληθυσμό της Αθήνας. Πολλοί θα είναι αυτοί που θα αρχίσουν να επισκέπτονται τον δήμο μας». 

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή για την υλοποίηση αυτής της επένδυσης, την οποία στηρίξατε υπό όρους από την πρώτη μέρα;

«Ήταν τότε που θέλησαν να μετατρέψουν το Ελληνικό σε προσφυγικό καταυλισμό, εσκεμμένα και στοχοποιημένα με σκοπό να ανακόψουν την επένδυση. Τότε είχα βρεθεί μόνος μου να υπερασπίζομαι την άποψη ότι το μέλλον του Ελληνικού δεν ήταν να γίνει ένας προσφυγικός καταυλισμός αλλά η επένδυση. Προσωπικά στοχοποιήθηκα καθώς είχα δεχθεί σφοδρή επίθεση, αλλά ευτυχώς στο τέλος επικράτησαν οι φωνές της δημιουργίας και όχι της ραδιουργίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA