Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες κατηγορίες εργαζομένων παίρνουν σειρά μετά τους υγειονομικούς

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, πέρα των υγειονομικών

Εμβολιασμός (πηγή: Eurokinissi)
Εμβολιασμός (πηγή: Eurokinissi)

Οι Ειδικές Μονάδες σε Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, αλλά και ΕΚΑΒ θα είναι οι επόμενες κατηγορίες των εργαζομένων που θα συζητηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, όπως όλα δείχνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, επί τάπητος έχουν τεθεί οι συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων για τις οποίες θα συζητηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μετά τους υγειονομικούς.

Ολα αυτά την ώρα που το τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού.

Στο σκεπτικό των δικαστών του τμήματος αναστολών γινόταν λόγος και επίκληση του δημοσίου συμφέροντος, εξαιτίας της ανάγκης να είναι ακώλυτη η λειτουργία του σώματος της ΕΜΑΚ.

«Η λειτουργία μάλιστα αυτή δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορoνοϊό covid-19. Οι επιτακτικοί αυτοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, σταθμιζόμενοι με τους λόγους που προβάλλουν οι αιτούντες κωλύουν, κατά την κρίση της Επιτροπής Αναστολών, τη χορήγηση της αναστολής», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.

Αυξάνονται οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς

Την ίδια ώρα, μετά τη απόφαση, ως έσχατη λύση, για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών ανεβαίνει ο αριθμός των ατόμων που έχει εμβολιαστεί και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Open, φτάνει στο 93% οι γιατροί που έχουν εμβολιαστεί και στο 75% οι υγειονομικοί.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#εμβολιασμός #πυροσβεστική #αστυνομία #Λιμενικό #εργαζόμενοι #ΕΚΑΒ #Συμβούλιο της Επικρατείας