Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον εισαγγελέα Εφετών οδηγήθηκε στις 12 το μεσημέρι ο Χρήστος Παππάς για να εκτελεστεί το ένταλμα που εκδόθηκε μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ως μέλος του «διευθυντηρίου» της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Διαβάστε ακόμη: Χρήστος Παππάς: Ξύρισε το μούσι, πήρε κιλά και έγινε φαντομάς για 9 μήνες

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Χρήστος Παππάς αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού. Εκεί βρίσκονται φυλακισμένα και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με εξαίρεση τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο που μαζί με τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά είναι στο Μαλανδρίνο.

Ο Χρήστος Παππάς έπεσε στα χέρια των Αρχών το βράδυ της Πέμπτης, 1 Ιουλίου. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν στο σπίτι στου Ζωγράφου, όπου κρυβόταν, απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και έτσι έστησαν την επιχείρηση σύλληψης του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, που διήρκησε περίπου 40 λεπτά. Ο Χρήστος Παππάς δεν έφερε αντίσταση και φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς: «Εντάξει, τελείωσε, έρχομαι». 

Τη νύχτα του την πέρασε στον 12ο όροφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ο καταζητούμενος για εννέα μήνες κρυβόταν σε ένα διαμέρισμα στου Ζωγράφου. Είχε φροντίσει ο Χρήστος Παππάς όλο αυτό το διάστημα να αλλάξει την εμφάνισή του, να ξυρίσει το μούσι του και να κρατήσει μόνο το μουστάκι. Ο Χρήστος Παππάς εντοπίστηκε να έχει λίγα παραπάνω κιλά. 

Χρήστος Παππάς: Από την καταδίκη στη διαφυγή 

Ο Χρήστος Παππάς καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2020, από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε 13 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση. Ωστόσο, διέφυγε της σύλληψης με τους αστυνομικούς να τον ψάχνουν για εννέα μήνες. 

Μέσω του δικηγόρου του, Περικλή Σταυριανάκη, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, είχε δηλώσει μέρες μετά τη διαφυγή του, ότι δεν θα παραδοθεί στους αστυνομικούς, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πάντως, είχε δηλώσει εδώ και μήνες: «Ο Χρήστος Παππάς θα συλληφθεί. Τελεία και παύλα». 

Χρήστος Παππάς: «Ηξερα ότι ο κλοιός της Αστυνομίας είχε σφίξει»

Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του Περικλή Σταυριανάκη ότι γνώριζε τις κινήσεις της Αστυνομίας και ότι έσφιγγε ο κλοιός γύρω από τον καταδικασμένο Χρήστο Παππά, δεύτερο τη τάξει της εγκληματικής οργάνωσης χρυσή αυγή, αλλά και για την 52χρονη που τον υπέθαλπε και την οποία γνώριζε περίπου έναν χρόνο!

«Θα τον δω ζωντανά σήμερα στον εισαγγελέα. Μίλησα μαζί του χθες δύο φορές. Ηξερα ότι η Αστυνομία είχε κάνει συντονισμένες κινήσεις τις τελευταίες ημέρες και δεν μου προκάλεσε εντύπωση. Ξέρω ότι έκανε συγκεκριμένες ενέργειες τις οποίες γνωρίζω. Εξωτερικό δεν είχε πάει ποτέ. Δεν έφυγε ποτέ από τη χώρα, το λέω κατηγορηματικά. Εκτός Αθήνας, ο μόνος τόπος που θα μπορούσε να πάει θα ήταν η πατρίδα του, αλλά τον γνώριζαν και οι πέτρες» είπε ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά μιλώντας στο Open TV.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA