Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ματαιόδοξος, κατά φαντασία ''επαναστάτης" και "μοναχικός λύκος", όπου δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραμείνει έγκλειστος για 9 μήνες σε ένα διαμέρισμα χωρίς να βλέπει ήλιο, για να αποφύγει τη φυλακή». Με αυτά τα λόγια περιγράφουν στο Reader.gr πηγές της Κατεχάκη τον Χρήστο Παππά, που εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται στο κατάστημα κράτησης Δομοκού.

Διαβάστε επίσης: Χρήστος Παππάς: Η πρώτη νύχτα στη φυλακή και η προτίμηση στον Γιάννη Λαγό

Μπορεί ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» να υποστήριξε ότι σκόπευε να παραδοθεί μέσα στον Ιούλιο, ωστόσο, κανείς δεν πείστηκε. Τουναντίον υπάρχουν ενδείξεις για προπαρασκευαστικές ενέργειες διαφυγής στο εξωτερικό, με τα στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν «φύλλο και φτερό» το λάπτοπ και τα δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο ισόγειο διαμέρισμα της οδούς 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου.

Εκεί όπου ο... θεωρητικός του ναζισμού κρύβονταν μετά την εξαφάνιση του στις αρχές Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την καταδίκη του σε 13 έτη και 6 μήνες κάθειρξη. Από την ΕΠΕΝ στη Βουλή Γεννημένος πριν από 59 χρόνια στην Αθήνα, γιος του αξιωματικού του Στρατού Ξηράς και συνεργάτη της Χούντας των Συνταγματαρχών, Ηλία Παππά, το «νο2» της ναζιστικής οργάνωσης εντάχθηκε από τα μικρά του χρόνια στην ΕΠΕΝ και στη συνέχεια υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της «Χρυσής Αυγής».

Έβγαζε τα προς το ζειν ως στέλεχος πωλήσεων, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ίδρυσε τις εκδόσεις «Ηλιοφόρος» με βιβλία εθνικιστικού περιεχομένου. Η γνωριμία του με τον Νίκο Μιχαλολιάκο (σ.σ. πριν από περίπου 40 χρόνια) υπήρξε καθοριστική στη... διαδρομή του, καθώς εκτός από στενός συνεργάτης του έχει βαφτίσει και την κόρη του, Ουρανία. Η είσοδος στη Βουλή το ταραχώδες 2012 ήταν κάτι που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί, ενώ ως υπαρχηγός του φασιστικού μορφώματος εμφανίζονταν στα ΜΜΕ ως ο... θεωρητικός της «Χρυσής Αυγής». Ανατριχιαστικά ευρήματα.

Όλα αυτά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν μετά από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο σπίτι του Ανατολή Ιωαννίνων βρέθηκαν δύο όπλα χωρίς άδεια και πλήθος από ναζιστικά αναμνηστικά. Ανάμεσα στα αντικείμενα (σ.σ. που αργότερα είδαν το φως της δημοσιότητας) ήταν και φωτογραφίες όπου είναι ντυμένος με την επίσημη στολή των «SS» χαιρετώντας ναζιστικά μπροστά από τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό. Αίσθηση, ωστόσο, είχαν προκαλέσει οι φωτογραφίες που τον δείχνουν να «ποτίζει» με ναζιστικό μίσος τα παιδιά του, βάζοντας τα να χαιρετούν με το ανατριχιαστικό «Χάιλ Χίτλερ».

Ακόμη και οι ευχετήριες κάρτες του ίδιου και της συζύγου του έχουν αποτυπωμένη τη σβάστικα και χρονολογία με «έτος μηδέν» τη χρονιά που γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ (σ.σ. το 1889). Ο Χρήστος Παππάς, με αρκετά περισσότερα κιλά απ’ ότι τον γνωρίσαμε, με παχυλό μουστάκι και όχι μούσι, κατάλευκος καθώς για 9 μήνες δεν τον είχε δει ο ήλιος, εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού, μαζί με τα υπόλοιπα ηγετικά μέλη της «Χρυσής Αυγής»!

Οι πρώτες ημέρες θα κυλήσουν ήρεμα, καθώς λόγω των μέτρων για τον Covid-19 θα είναι σε καραντίνα, ωστόσο, οι πρώτες συναντήσεις με τους πάλαι ποτέ συντρόφους του αναμένονται με... ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA