Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζει να καίει πανέμορφες δασικές εκτάσεις η φωτιά στην Κεφαλονιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, 3 Ιουλίου. Οι κάτοικοι του νησιού πέρασαν μία πολύ δύσκολη νύχτα, καθώς με απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου εκκενώθηκαν οι περιοχές: Καπανδρίτι, Καμπιτσάτα, Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και  Αγία Ειρήνη και Πάστρα.

Επίσης στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των χωριών Καταλειός και Κάτω Καταλειός για να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να απομακρυνθούν αν χρειαστεί. Η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές του νησιού είναι αποπνικτική, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά της Κεφαλονιάς με 10 πυροσβέστες και 5 οχήματα του METΠΕ που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη. Επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 E/Π και 1 ακόμη Ε/Π ως συντονιστικό και 4 Α/Φ ( 2 CL, 2 PZL). Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Tα πετζετελ ξεκίνησαν τις πτήσεις με το που ξημέρωσε, ενώ μεταφέρεται απο την Ανδραβίδα και Ερικσον.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1411545147725299712?ref_src=twsrc^tfw

Η Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Ρόδη Κράτσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι η μεγάλη φωτιά ξεκίνησε από ένα βοσκό, που προσπάθησε να κάψει χόρτα. «Μιλάμε για απίστευτα πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί πως μετά από εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος , κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στην Κεφαλονιά προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA