ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/07/2021 16:37

Εμβόλιο: Σε 93χρονο στην Κρήτη ο πρώτος κατ' οίκον εμβολιασμός στην Ελλάδα

Ένας 93χρονος άνδρας εμβολιάστηκε κατ' οίκον στο Τυμπάκι, στο δήμο Φαιστού - Το ανήρτησε η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη

Εμβόλιο: Σε 93χρονο στην Κρήτη ο πρώτος κατ' οίκον εμβολιασμός στην Ελλάδα
Ο πρώτος κατ' οίκον εμβολιασμός στην Ελλάδα (Πηγή: Facebook)
Ανάγνωση:

Ο 93χρονος Νίκος είναι ο πρώτος που εμβολιάστηκε κατ' οίκον στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε στο Facebook η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη. Όπως αναφέρει το creta24.gr, Κινητές Μονάδες Εμβολιασμών έκαναν πρεμιέρα στην Κρήτη - από το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη - στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία» και της προσπάθειας για εντατικοποίηση των εμβολιασμών.

Μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών στην Κεντρική πλατεία του Τυμπακίου το προσωπικό που στελεχώνει την Κινητή Μονάδα βρέθηκε στα σπίτια πολιτών οι οποίοι αδυνατούν να μετακινηθούν.

Yπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, από την Κρήτη όπου είχε βρεθεί, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε προαναγγείλει ότι από την 6η Ιουλίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί όσω δεν μπορούν να μετακινηθούν: «Κατ' εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 6 Ιουλίου και μετά ξεκινάνε σε όλη τη χώρα οι εμβολιασμοί με κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας, κατόπιν συνεργασίας με τους δήμους και τις κοινότητες που θα έχουν ήδη προσκομίσει λίστες με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να το πράξουν» είχε πει ο κ. Κικιλιας από το Ηράκλειο.

«Η Κρήτη είναι πρωτοπόρα και θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον εμβολιασμό» είχε πει στις 30 Ιουνίου, ο υπουργός Υγείας,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΡΗΤΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ