Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε νούμερο ένα παράγοντα κινδύνου αναζωπύρωσης της πανδημίας του κορονοϊού εξελίχθηκαν beach bar και καλοκαιρινά πάρτι, δημιουργώντας προβληματισμό στην κυβέρνηση, καθώς ανεξέλεγκτες συμπεριφορές είναι δυνατό, εάν δεν περιοριστούν άμεσα, να υποθηκεύσουν την εθνική προσπάθεια κατά του κορονοϊού. Η διασκέδαση των νέων έφερε έντονη ανησυχία σε κυβέρνηση και πολίτες. 

Διαβάστε ακόμη: «Big Brother» τα social media για την ΕΛ.ΑΣ - Πώς θα εντοπίζουν τους παραβάτες των νέων μέτρων

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως οι νέοι συνειδητοποιούν την κρισιμότητα της κατάστασης και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και σπεύδουν να εμβολιαστούν. Ακολουθούν τα νέα στοιχεία με τους εμβολίασμούς.  Στο Excel που ακολουθεί είναι τα ραντεβού που έχουν κλειστεί ανά ημέρα και ανά ηλικιακή ομάδα μέχρι χθες 06 Ιουλίου 2021. Όπως μπορείτε να δείτε υπάρχει αύξηση τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στις ηλικιακές ομάδες 18-24 και 25-30, όπου ο αριθμός των ραντεβού έχει εκτοξευθεί.

Αυτό φαίνεται και στο γράφημα όπου η γκρι γραμμή καταγράφει τα ραντεβού στο γενικό πληθυσμό (εδώ έχουν συμπεριληφθεί και ευπαθείς, υγειονομικοί και εκπαιδευτικοί) και η μπλε γραμμή την ηλικιακή ομάδα 18-24.

Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για τους 15 -17 ετών 

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19, η ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, δηλαδή των παιδιών που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2006, ανέφερε χθες ο κ. Θεμιστοκλέους. Είπε ακόμη ότι την επόμενη Δευτέρα θα δοθούν οδηγίες για το πώς θα κλείνεται το ραντεβού και πώς θα εξασφαλιστεί η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων.

Υπογράμμισε ότι αυτή τι στιγμή υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού απ΄όλα τα εμβόλια, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι τις τελευταίες 7 μέρες περισσότεροι από 200.000 πολίτες έχουν κλείσει το ραντεβού τους. Επίσης, ανέφερε ότι αναρτήθηκε στον ιστότοπο emvolio.gov.gr η πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού κατ΄ οίκον των ατόμων με σοβαρή αναπηρία.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA