Μενού
  • Α-
  • Α+

«Στο χαμό του Βαγγέλη μας γνωρίσαμε όλη την ανθρωπιά του κόσμου αλλά και όλη την κακοήθεια. Η δικαίωση για εμάς είναι οι αξίες. Ο Βαγγέλης μας πάλευε και παλεύει για τις αξίες» δηλώνει ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης στο εφετείο, με τους κατηγορούμενους να κρίνονται ένοχοι, όπως και πρωτόδικα.

Διαβάστε ακόμη: Βαγγέλης Γιακουμάκης: Οι ποινές φυλάκισης και το «ευχαριστώ» του πατέρα

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων στο οποίο εκδικάστηκε κατ’ έφεση η υπόθεση, μετά από 6 ημέρες ακροαματικής διαδικασίας, επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών στους 5 από τους 8 Κρητικούς, ενώ για τους 3 που ήταν ανήλικοι 100 ημέρες κοινωφελούς εργασίας. «Αξιοπρέπεια και ανθρωπιά, αυτό θα μας κρατήσει όρθιους», λένε στην ΕΡΤ οι γονείς του αδικοχαμένου αγοριού, οι οποίοι δήλωσαν δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου, αν και «ο πόνος δεν φεύγει ποτέ».

Το δικαστήριο πρωτοδίκως είχε καταδικάσει τους 5 κατηγορουμένους σε ποινή φυλάκισης 36 μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και τους 3 σε 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Την εκδίκαση της υπόθεσης παρακολούθησε η οικογένεια Γιακουμάκη και ο πατέρας, Ανδρέας ευχαρίστησε τον κόσμο και την Δικαιοσύνη που, όπως είπε, υπάρχουν αξίες.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας είχε ζητήσει την Τρίτη 6 Ιουλίου την ενοχή των 8 κατηγορουμένων, Κατά την αγόρευσή της αναφέρθηκε στον Βαγγέλη Γιακουμάκη λέγοντας πως το 2013 πήγε στα Γιάννινα και έμεινε στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής μαζί με τους κατηγορουμένους. «Περιγράφεται ως ήσυχο και εσωστρεφές παιδί. Οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν μία ομάδα με αλαζονική συμπεριφορά σαν συμμορία και λόγω της παραβατικής τους συμπεριφοράς την αποκαλούσαν "η ομάδα  των Κρητικών". Ο Βαγγέλης προφανώς φοβόταν να καταγγείλει τη βία γιατί έβλεπε ότι θα ενταθεί και η βία συνεχιζόταν», είπε η εισαγγελέας σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr. «Δύο συμφοιτητές του Βαγγέλη για να δώσουν ένα τέλος κατήγγειλαν τα άτομα αυτά στη σχολή, στην υπεύθυνη της εστίας και στον διευθυντή. Σχεδόν καθημερινά, ανέφερε, του έκλειναν το νερό, τον ακινητοποιούσαν και τον χλεύαζαν. Όλοι εναντίον ενός», ανέφερε. 

«Δεν προκύπτει από πουθενά ότι δεν ήθελαν να προξενήσουν βλάβη, είχαν την ικανότητα να καταλάβουν τι είναι αυτό που κάνουν. Μετά από 6 χρόνια δεν αναλογίστηκαν τις πράξεις τους μήπως με αυτές συνέβαλαν έστω και κατ’ ελάχιστο όχι παραπάνω στο θάνατο του Βαγγέλη. Κανείς δεν ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Βαγγέλη που πέρασε όλα αυτά. Μόνο οι κατηγορούμενοι και οι φίλοι τους αποκάλεσαν με ασέβεια και θράσος πλάκες αυτά τα περιστατικά», είπε επίσης η εισαγγελέας. 

«Δεν ήταν αμοιβαία πειράγματα. Είναι αβάσιμο ότι το θύμα τα εκλάμβανε ως πειράγματα. Τον πείραζαν γιατί ήταν αδύναμος χαρακτήρας .Ο Βαγγέλης στοχοποιήθηκε. Τα θύματα αισθάνονται ντροπή και φόβο γι  αυτό καθίστανται ευάλωτα. Αν είχαν βασικές γνώσεις στις Σχολή θα ήξεραν γιατί ο Βαγγέλης δεν μιλούσε. Οι αρμόδιοι ειθελημένα δεν αντιλήφθηκαν τη σιωπή του Βαγγέλη. Κρίνω ότι οι πράξεις τελέστηκαν και προτείνω της ενοχή τους για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κάτω από επικίνδυνες συνθήκες», τόνισε η εισαγγελέας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA