Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένοχοι όπως πρωτόδικα κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων οι 8 πρώην σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που εμπλέκονται στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Διαβάστε ακόμη: Βαγγέλης Γιακουμάκης: «Δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη» - Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και των 8 κατηγορουμένων

Μετά την καταδικαστική για τους «8» απόφαση, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από την έδρα να χορηγηθούν στους εντολείς τους τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της μετεφηβικής ηλικίας, σύμφωνα με το neakriti.gr

Η εισαγγελέας πρότεινε, ακολούθως, να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η έδρα συνεδριάζει για την απόφαση επί των ελαφρυντικών και αργότερα εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν και οι ποινές.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας είχε ζητήσει την Τρίτη 6 Ιουλίου την ενοχή των 8 κατηγορουμένων, Κατά την αγόρευσή της αναφέρθηκε στον Βαγγέλη Γιακουμάκη λέγοντας πως το 2013 πήγε στα Γιάννινα και έμεινε στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής μαζί με τους κατηγορουμένους. «Περιγράφεται ως ήσυχο και εσωστρεφές παιδί. Οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν μία ομάδα με αλαζονική συμπεριφορά σαν συμμορία και λόγω της παραβατικής τους συμπεριφοράς την αποκαλούσαν "η ομάδα  των Κρητικών". Ο Βαγγέλης προφανώς φοβόταν να καταγγείλει τη βία γιατί έβλεπε ότι θα ενταθεί και η βία συνεχιζόταν», είπε η εισαγγελέας σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr. «Δύο συμφοιτητές του Βαγγέλη για να δώσουν ένα τέλος κατήγγειλαν τα άτομα αυτά στη σχολή, στην υπεύθυνη της εστίας και στον διευθυντή. Σχεδόν καθημερινά, ανέφερε, του έκλειναν το νερό, τον ακινητοποιούσαν και τον χλεύαζαν. Όλοι εναντίον ενός», ανέφερε. 

«Δεν προκύπτει από πουθενά ότι δεν ήθελαν να προξενήσουν βλάβη, είχαν την ικανότητα να καταλάβουν τι είναι αυτό που κάνουν. Μετά από 6 χρόνια δεν αναλογίστηκαν τις πράξεις τους μήπως με αυτές συνέβαλαν έστω και κατ’ ελάχιστο όχι παραπάνω στο θάνατο του Βαγγέλη. Κανείς δεν ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Βαγγέλη που πέρασε όλα αυτά. Μόνο οι κατηγορούμενοι και οι φίλοι τους αποκάλεσαν με ασέβεια και θράσος πλάκες αυτά τα περιστατικά», είπε επίσης η εισαγγελέας. 

«Δεν ήταν αμοιβαία πειράγματα. Είναι αβάσιμο ότι το θύμα τα εκλάμβανε ως πειράγματα. Τον πείραζαν γιατί ήταν αδύναμος χαρακτήρας .Ο Βαγγέλης στοχοποιήθηκε. Τα θύματα αισθάνονται ντροπή και φόβο γι  αυτό καθίστανται ευάλωτα. Αν είχαν βασικές γνώσεις στις Σχολή θα ήξεραν γιατί ο Βαγγέλης δεν μιλούσε. Οι αρμόδιοι ειθελημένα δεν αντιλήφθηκαν τη σιωπή του Βαγγέλη. Κρίνω ότι οι πράξεις τελέστηκαν και προτείνω της ενοχή τους για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κάτω από επικίνδυνες συνθήκες», τόνισε η εισαγγελέας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA