Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πιστεύω ότι αν δεν χτίσουμε το απαραίτητο τείχος ανοσίας η χώρα μας δεν θα αντέξει ένα νέο lockdown». Με αυτά τα λόγια ο 17χρονος μαθητής Λυκείου, Γιώργος Μετλάρης περιγράφει στο Reader.gr την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την ίδια στιγμή καλεί όλους τους νέους να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Την ώρα που τα κρούσματα στους νέους αυξάνονται συνεχώς, την ώρα που τα κορονοπαρτι συνεχίζονται το ένα μετά το άλλο, ένας νέος άνθρωπος στέλνει το μήνυμα σε όλους τους συνομήλικούς του να εμβολιαστούν εδώ και τώρα, γιατί, όπως λέει, το εμβόλιο είναι το μόνο «όπλο» απέναντι στον φονικό ιό.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 2.691 τα νέα κρούσματα - 123 οι διασωληνωμένοι και 14 θάνατοι σε 24 ώρες

Ο 17χρονος Γιώργος θεωρεί ότι όσο περνά ο καιρός οι νέοι άνθρωποι πείθονται και αναγνωρίζουν την σοβαρότητα της κατάστασης. «Το σημαντικό είναι όλοι να πάνε να εμβολιαστούν, για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να προσπεράσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία εδώ και ενάμιση χρόνο» λέει χαρακτηριστικά ο 17χρονος και προσθέτει ότι «δεν αντέχω άλλο να βλέπω ανθρώπους να νοσούν βαριά και να νοσηλεύονται σε εντατική. Αρκετοί από αυτούς είναι νέοι άνθρωποι και μερικές φορές συνομήλικοί μου». Ένα ακόμα σημείο, το οποίο τονίζει ο νεαρός μαθητής είναι πως τα εμβόλια τα συστήνουν οι επιστήμονες και είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό. «Η τουριστική βιομηχανία της χώρας μας είναι ο σημαντικότερος μοχλός για την εθνική οικονομία. Ένα ακόμα lockdown δεν θα μπορέσει να το αντέξει η οικονομία της πατρίδας μας και θα αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για αμέτρητους ανθρώπους» υπογραμμίζει ο 17χρονος.

«Μόλις άνοιξε η πλατφόρμα έκλεισα ραντεβού για εμβολιασμό»

Την Πέμπτη, 16 Ιουλίου, η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς άνοιξε για τις ηλικίες 15 έως 17 και ο 17χρονος ήταν από τους πρώτους που έκλεισε ραντεβού για να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. «Πάντα έλεγα ένα μεγάλο "Ναι" στο εμβόλιο και από την πρώτη στιγμή καθώς αυτά σώζουν ζωές. Στην οικογένειά μου έχουν εμβολιαστεί όλοι. Μόλις άνοιξε η πλατφόρμα μπήκα και έκλεισα το ραντεβού μου για την επόμενη Δευτέρα».

Στο σημείο αυτό ο μαθητής υπενθύμισε ότι με τον εμβολιασμό η ανθρωπότητα κατάφερε και εξάλειψε ασθένειες που άφηναν πίσω τους αμέτρητους νεκρούς, επομένως τώρα που έχουμε το «όπλο» στα χέρια μας, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι άδικο να μην το χρησιμοποιήσουμε γιατί έτσι θα προστατεύσουμε την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στα σχολεία με ασφάλεια»

Ο 17χρονος μαθητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία στη σχολική διαδικασία, εκφράζοντας την ίδια στιγμή τη μεγάλη του θέληση να επιστρέψει πίσω στο σχολείο. Ένας χρόνος κύλησε αρκετά δύσκολα, όπως αναφέρει, καθώς η παράδοση μέσω της τηλεκπαίδευσης δεν ήταν αρκετή για να καλυφθεί ολόκληρη η ύλη. Αυτός είναι και ο λόγος που ανυπομονεί να τελειώσει η πανδημία διότι του χρόνου θα συμμετάσχει στις πανελλήνιες και, όπως είπε, δεν θα ήθελε να αναγκαστεί να παρακολουθεί τα μαθήματά του από το σπίτι.

Το μήνυμα του 17χρονου στους συνομήλικούς του

Ο μαθητής έστειλε και ένα μήνυμα σε όλους τους συνομήλικούς του και γενικότερα σε όλους τους νέους ανθρώπους, λέγοντάς τους να μην διστάσουν και να πάνε να κάνουν το εμβόλιο. Όπως λέει, οι νέοι πρέπει να βγουν μπροστά και να δώσουν το παράδειγμα στους μεγαλύτερους ώστε να αντιληφθούν τη σημαντικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος. «Εμείς έχουμε το βάρος στους ώμους μας να δείξουμε τον δρόμο στους μεγαλύτερους, να δώσουμε το παράδειγμα και να σηματοδοτήσουμε μια νέα εποχή. Ας είναι η κρίση του κορονοϊού μια ευκαιρία για μια νέα αρχή για την πατρίδα μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA