Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σε πρόσφατες δηλώσεις έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται πλέον εδώ και θα χτυπήσει όσους δεν έχουν πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό τους. Συγκεκριμένα ο καθηγητής ανέφερε ότι οι ανεμβολίαστοι φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι που εισάγονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου.

Διαβάστε επίσης: Σαββόπουλος: Να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους δύσπιστους

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «Οι νοσηλείες θα αφορούν μόνο ανεμβολίαστους. Πολλοί από τους 50ρηδες και 60ρηδες θα κινδυνέψουν να νοσηλευτούν τις επόμενες εβδομάδες αν δεν εμβολιαστούν». Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εγκύους ο καθηγητής σημείωσε πως «υπάρχουν δεδομένα από εκατοντάδες χιλιάδες εγκύους που εμβολιάστηκαν είτε πριν γεννήσουν είτε μετά δεν έχει επηρεάσει την εγκυμοσύνη τους. Υπάρχουν πολλές δημοσιεύσεις σχετικά για τον εμβολιασμό των εγκύων, κυρίως με το εμβόλιο της Pfizer».

Προσοχή με τα παιδιά διότι μπορούν να αντιμετωπίσουν μακρόχρονα συμπτώματα

Την ίδια στιγμή ο κ. Μανωλόπουλος αναφέρθηκε και στη νόσηση των παιδιών από κορονοϊό και είπε χαρακτηριστικά πως πρέπει να αντιληφθούμε ότι και τα παιδιά νοσούν. «Δεν τα εμβολιάζουμε απλώς για να συμβάλλουν στην συλλογική ανοσία» σημείωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να αναπτύξουν κορονοϊό με μακράς διάρκειας συμπτώματα. 

Καταλήγοντας ο κ. Μανολώπουλος είπε ότι είναι στο τραπέζι το ενδεχόμενο μιας ενισχυτικής δόσης εμβολίου και τον Σεπτέμβριο η επιστημονική κοινότητα θα έχει την τελική απάντηση

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA