Μενού
  • Α-
  • Α+

Προφυλακίστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδηςμετά την άσκηση δίωξης εις βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Ο ηθοποιός απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στη δικαστική λειτουργό και φέρεται να αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται. Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Open, φαίνεται να είπε ότι όλα ήταν στη «φαντασία» των γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Διαβάστε ακόμη: Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό της σύλληψης - Με ποιους θα κρατείται στις φυλακές Τρίπολης

Oι τρεις ηθοποιοί που οι καταγγελίες τους αποτέλεσαν το υλικό για τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Εισαγγελία σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, προσέφυγαν αρχικά στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών όπου αναφέρθηκαν σε όσα υποστηρίζουν ότι υπέστησαν από τον ελεγχόμενο συνάδελφο τους.

Οι καταθέσεις που τον «έκαψαν»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για τρεις υποθέσεις άσκησης σεξουαλικής βίας σε βάρος γυναικών συναδέλφων του, με τις οποίες φέρεται να είχε συναντηθεί με πρόφαση επαγγελματικών λόγων.

Η πρώτη αφορά σε βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού, που καταγγέλλεται πως τελέστηκαν το 2010 και το 2014. 

Στην πρώτη περίπτωση ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφό του στο θέατρο. Η κοπέλα έχει καταγγείλει ότι ενώ είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους, άρχισε να της μιλάει άσχημα και να της κάνει χειρονομίες.

Εκεί αρχικά του ξέφυγε, έτρεξε στο διάδρομο και τότε ο ηθοποιός καταγγέλλεται πως την έπιασε από το λαιμό και της έκανε ό, τι της έκανε.

Στην υπόθεση του 2010, η νεαρή τότε ηθοποιός φέρεται να τον είχε επισκεφθεί στο θέατρο καθώς της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια για ηθοποιό που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η τρίτη υπόθεση για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του αφορά σε απόπειρα βιασμού η οποία φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2014 όταν ο ηθοποιός είχε συναντήσει το θύμα επίσης για επαγγελματικούς λόγους.

Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε η γυναίκα επιχείρησε να την βιάσει.

Η πρώτη αντίδραση του ηθοποιού

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απόφαση της προφυλάκισης του μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να σοκαρίστηκε από την συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς δεν περίμενε πως θα βρισκόταν στη φυλακή. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα πρώτα λόγια του ηθοποιού, φαίνεται πως ήταν: «Δεν το πιστεύω, δεν το περίμενα αυτό που κάνατε, δεν είναι δυνατόν…». Στο πλευρό του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν η σύζυγος και ο γιός του.

Η αρχή του τέλους

Η αντίστροφη μέτρηση για τον γνωστό ηθοποιό άρχισε μετά τις καταγγελίες των συναδέλφων του Αννας – Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη, ενώ ακολούθησαν κι άλλες γυναίκες. Συνάδελφός του τον κατηγόρησε επίσης για εργασιακό εκφοβισμό και ξυλοδαρμό.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες της Αννας – Μαρίας Παπαχαραλάμπους, της Πηνελόπης Αναστασοπούλου και της Λένας Δροσάκη δεν πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφού τα εγκλήματα είχαν παραγραφεί. Ωστόσο, έδωσαν ώθηση και δύναμη σε άλλες γυναίκες να καταγγείλουν αδικήματα, κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, τα οποία δεν είχαν παραγραφεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA