Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας 23χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα 26 Ιουλίου και ομολόγησε ότι θανάτωσε μια γάτα στην περιοχή της Πάτρας, θα περάσει την πόρτα των φυλακών και είναι η πρώτη περίπτωση προφυλάκισης στη χώρα μας για βασανισμό και δολοφονία ζώου.

Η είδηση έγινε γνωστή από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η οποία στην ανάρτησή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την πόρτα των φυλακών θα περάσει 23χρονος άνδρας που συνελήφθη και ομολόγησε ότι έσφαξε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου της Πάτρας πλησίον της οδού Παπαφλέσσα. Ο 23χρονος εθεάθη στις 26/7 από περιοίκους να περπατά, γεμάτος αίματα, έχοντας στα χέρια του μια δολοφονημένη γάτα και μια αυτοσχέδια λεπίδα.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ήρθαν σε επαφή με την ΠΦΠΟ και το κατήγγειλαν στην αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη. Σαστισμένος αρχικά δήλωσε ότι έσφαξε τη γάτα για να την φάει και γελούσε αμήχανα ενώ αδυνατούσε να καταλάβει γιατί συνελήφθη. Έμοιαζε να μην έχει συναίσθηση της πράξης του.

Την ΠΦΠΟ, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσώπησε αφιλοκερδώς η δικηγόρος Elena Arvaniti. Ο δράστης την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία όπου και ζήτησε αναβολή και σήμερα το πρωί προσήχθη για να απολογηθεί στον ανακριτή όπου και ομολόγησε το έγκλημα του. Ο δράστης προφυλακίστηκε καθώς ο Εισαγγελέας έκρινε ότι το άτομο είναι επικίνδυνο όχι μόνο προς τα ζώα αλλά και προς στους ανθρώπους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA