ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/07/2021 16:50

Χανιά: 18χρονος με νοητική υστέρηση κοιμόταν στα δέντρα για να μην τον βιάζουν - Η ψυχιατρική γνωμάτευση στο Reader

Ο 18χρονος ζούσε έναν εφιάλτη για πάρα πολλά χρόνια με πρωταγωνιστές τον οικογενειακό φίλο και τον πατέρα του και τώρα αγνοείται - Τι δηλώνει στο Reader.gr ο δικηγόρος του νεαρού, Γιάννης Ντερμανάκης

Χανιά: 18χρονος με νοητική υστέρηση κοιμόταν στα δέντρα για να μην τον βιάζουν - Η ψυχιατρική γνωμάτευση στο Reader
(Πηγή: shutterstock)
Ανάγνωση:

Σοκάρουν οι τραγικές λεπτομέρειες του εφιάλτη που βίωνε επί χρόνια ο 18χρονος Χανιώτης με νοητική υστέρηση, τον οποίο φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά οικογενειακός φίλος εν γνώσει του ίδιου του πατέρα του και να υφίσταται σωματική και ψυχολογική κακοποίηση από τον τελευταίο. Το reader.gr φέρνει στο φως τη συγκλονιστική ψυχιατρική γνωμάτευση του 18χρονου, ο οποίος για να αποφύγει τις αρρωστημένες ορέξεις του φερόμενου ως δράστη, ζούσε σαν αγρίμι στα χωράφια της περιοχής έχοντας για κρεβάτι του εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ακόμα και δέντρα! Μία μέρα μετά την προφυλάκιση των δύο φερόμενων ως εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση ο 18χρονος ήταν αγνοούμενος για αρκετές ώρες και κατά τη συζήτηση της προσωρινής επιμέλειάς του από συγγενικό του πρόσωπο, δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο με τους αστυνομικούς να τον αναζητούν. Ο 18χρονος, σύμφωνα με συγχωριανούς του, βρισκόταν μαζί με τον παππού του.

Το πρώτο σκέλος της δικαστικής διάστασης της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης της βάναυσης κακοποίησης ολοκληρώθηκε με την προφυλάκιση του πατέρα του 18χρονου και του 66χρονου φίλου του. Οι κακουργηματικές κατηγορίες, που τους βαρύνουν, τις οποίες αρνήθηκαν και οι δύο, συνθέτουν το παζλ φρίκης της σιωπηλής τραγωδίας, που εκτυλισσόταν σε βάρος ενός παιδιού ήδη από τα 14 χρόνια του σε χωριό του δήμου Πλατανιά, με τις τοπικές κοινωνικές υπηρεσίες να έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη του δράματος.

Ειδικότερα, μετά την κατάθεση του φακέλου στην Εισαγγελία Χανίων από το Τμήμα Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν την ψυχιατρική εξέταση του 18χρονου. Η γνωμάτευση από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων αποκαλύπτει τα όσα ζούσε το παιδί αυτό τα τελευταία χρόνια.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 18χρονος πάσχει από μέτρια νοητική υστέρηση χωρίς να εμφανίζει διαταραχές του συναισθήματος, ούτε ψυχωσικές εκδηλώσεις. Κατά την εξέτασή του επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι αναφορές των κοινωνικών υπηρεσιών σχετικά με την σεξουαλική κακοποίησή του «που άρχισε από 14 ετών». Οπως σημειώνεται στην ιατρική γνωμάτευση, ο 18χρονος ανέφερε ότι «ο πατέρας γνώριζε για το συμβάν, επέλεξε εντούτοις να διατηρεί φιλική σχέση με τον αναφερόμενο κακοποιητή-βιαστή».

Σύμφωνα με την ψυχιατρική αξιολόγηση του νεαρού, «ο δείκτης νοημοσύνης του θύματος δεν τον βοηθά στην αυτοπροστασία του από παρόμοια συμβάντα». Το πιο συγκλονιστικό όμως στοιχείο είναι πως οι ειδικοί συμπεραίνουν ότι παρά το μαρτύριο, που περνούσε από παιδί ο 18χρονος, θέλοντας να διατηρήσει την όποια σχέση(!) ένιωθε ότι είχε με τον πατέρα του ίσως να προσπαθούσε να αποκρύψει την κακοποίησή του.

Ο δικηγόρος Γιάννης Ντερμανάκης (Πηγή: Γιάννης Ντερμανάκης)

«Ενδεχομένως να αποκρύψει τα ανωτέρω συμβάντα, προκειμένου να διαφυλάξει την όποια σχέση έχει με τον πατέρα του». Μιλώντας στο reader.gr για τη φοβερή αυτή υπόθεση, ο δικηγόρος Γιάννης Ντερμανάκης, ο οποίος έχει αναλάβει τη δικαστική συμπαράσταση του 18χρονου, αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα βαρύτατο και απάνθρωπο κατηγορητήριο. Δεν έχω δει χειρότερο στα 50 χρόνια, που ασκώ δικηγορία. Το παιδί βιαζόταν από τα 14 χρόνια του. Ζούσε σε τραγικές συνθήκες, που δεν έχουν προηγούμενο. Χειρότερες συνθήκες από την υπόθεση, στο Κωσταλέξι Λαμίας, που είχε συνταράξει το πανελλήνιο στο παρελθόν». Ο κ. Ντερμανάκης σημειώνει ότι «το παιδί αυτό, για να αποφύγει τον βιασμό ζούσε στα χωράφια. Κυριολεκτικά πάνω στα δέντρα. Ένα τμήμα της τοπικής κοινωνίας είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε αλλά είχε επιβληθεί ο νόμος της σιωπής και του φόβου. Στον πατέρα του παιδιού, πέρα από την κατηγορία της σωματικής βίας, που του ασκήθηκε σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορήθηκε και για συνέργεια στο βιασμό». Και ενώ ο δικηγόρος του 18χρονου είχε δρομολογήσει τη νομική διαδικασία για να αφαιρεθεί από τον πατέρα του κάθε μορφή κηδεμονίας ο νεαρός δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου με τον κ. Ντερμανάκη να εκφράζει την ανησυχία του. «Το παιδί εξαφανίστηκε και τώρα γίνεται μεγάλη έρευνα για να το εντοπίσουμε. Δυστυχώς το δράμα συνεχίζεται», έλεγε ο δικηγόρος του προτού οι αστυνομικοί τελικά τον εντοπίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΑΝΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΤΕΡΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ