Μενού
  • Α-
  • Α+

Βιβλική καταστροφή στις Ροβιές στην Εύβοια όπου η φωτιά κατακαίει περιουσίες, σπίτια και περιβάλλον. Σύμφωνα με το evima.gr, γίνονται εκρήξεις σε σπίτια τα οποία έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Μέσα στον οικισμό Ροβιές η κατάσταση είναι αρκετά επικίνδυνη. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τόσο οι Ροβιές, όσο και το Παλαιοχώρι. Ο Φάνης Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε να κηρυχτεί ο δήμος Ελυμνίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάστασης που έλαβε η πυρκαγιά. Ο κ. Σπανός, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο OPEN εκτίμησε ότι είναι περί τα 30 τα σπίτια που έχουν καεί. Το βράδυ της Τετάρτης, απεγκλωβίστηκαν ακόμα 5 άτομα στην Εύβοια. 

Απεγκλωβίστηκαν με ferry boat κάτοικοι

Το Λιμενικό απεγκλώβισε 85 άτομα από την παραλία στην περιοχή Ροβιές. Τα 85 άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή Ροβιές και ζητούσαν βοήθεια για να ξεφύγουν από τις φλόγες κατευθύνθηκαν στο λιμάνι Αιδηψού.  Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Κοκκάλας ανέφερε νωρίτερα ότι κύριο μέλημα όλων ήταν να διασωθούν οι εγκλωβισμένοι. Η επιχείρηση που στήθηκε από το Λιμενικό αφορά στους κατοίκους που κατέβηκαν στην παραλία της περιοχής, προκειμένου να αποφύγουν τις φλόγες. Επειδή, όμως, η πύρινη λαίλαπα πλησίαζε με ανεξέλεγκτη ταχύτητα αποφασίστηκε να απομακρυνθούν. Στην επιχείρηση συμμετείχαν πέντε σκάφη του Λιμενικού, παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη και η «παντόφλα» Πάραλος, που βρίσκονται στην περιοχή. Στιγμιότυπα από την επιχείρηση αυτή, ή τις στιγμές που προηγήθηκαν, κατέγραψαν ΜΜΕ, κάτοικοι και χρήστες των social media.

30 χιλιόμετρα έφτασε το πύρινο μέτωπο

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, το πύρινο μέτωπο υπολογιζόταν στα 30 χιλιόμετρα.Οι φλόγες είχαν καλύψει ακόμη και το δρόμο από τη Λίμνη προς τις Ροβιές με συνέπεια η Αστυνομία να διακόψει κάθε κυκλοφορία για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Οι πυροσβέστες κυνηγούν κυριολεκτικά τις φλόγες μέσα στις αυλές των σπιτιών και προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα. 

Με ελαφρά εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου τρεις πυροσβέστες

Εφιαλτικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο χωριό Κουρκουλοί, το οποίο έχουν κυκλώσει οι φλόγες και έχουν εγκλωβίσει μέσα σε αυτό τόσο πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα όσο και κατοίκους οι οποίοι ψάχνουν διέξοδο για να μπορέσουν να απομακρυνθούν. Την ίδια στιγμή επιχειρούν 3 Καναντέρ και 1 ελικόπτερο και οι εκκλήσεις είναι συνεχείς, καθώς τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται και καίνε ανεξέλεγκτα. Την ίδια στιγμή οι φλόγες κύκλωσαν τους πυροσβέστες μέσα στο χωριό, που έδωσαν μια πραγματική μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες που είχαν αρκετά μέτρα ύψος. Σε αυτή την προσπάθεια τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες και ήδη μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Φωτιά στην Εύβοια: Η δραματική έκκληση εγγονής στους παππούδες της να φύγουν από τις Ροβιές

Μια συγκλονιστική στιγμή εκτυλίχθηκε στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN όταν μια γυναίκα που είχε τηλεφωνήσει στο κανάλι, κατάφερε να μιλήσει μέσω αυτού με τη γιαγιά της και την παρακαλούσε να πάρει τον παππού της και να φύγουν από τις Ροβιές που εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης φωτιάς η οποία καίει στην Εύβοια.  Το ηλικιωμένο ζεύγος αρνούνταν να εγκαταλείψει το σπίτι και το χωριό και δεν μπορούσε να πειστεί ούτε να ακολουθήσει το τηλεοπτικό συνεργείο μέχρι μια παραλία για να είναι ασφαλές. Τελικά, με την παρέμβαση της Αστυνομίας, το ζευγάρι απομακρύνθηκε από τις Ροβιές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA