Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον ντροπιαστικές είναι οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στους Θρακομακεδόνες, όταν τηλεοπτικό συνεργείο του OPEN TV ήταν στην περιοχή για να καλύψει την καταστροφική φωτιά. Κάποιοι τραμπούκοι - παρουσία αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο - επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους του Ανοιχτού Καναλιού ενώ εκείνοι έκαναν απλά τη δουλειά τους και με την επίθεση να μεταδίδεται ζωντανά. 

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, η δημοσιογράφος του OPEN TV, Ελευθερία Σπυράκη, είναι στον αέρα της έκτακτης ενημερωτικής εκπομπής του καναλιού και ακούγεται να λέει πως κάποιοι τραμπούκοι κάνουν επίθεση στον συνάδελφό της, τον Κώστα Αλατζά, ο οποίος ήταν μαζί της στο ρεπορτάζ. Φωνάζει ότι δέχονται επίθεση και συγκεκριμένα λέει: «Επιτέθηκαν και στον συνάδελφο τον Κώστα τον Αλατζά, είναι απίστευτο». 

Σε λίγα δευτερόλεπτα η δημοσιογράφος, Ελευθερία Σπυράκη, ακούγεται να ουρλιάζει και να κλαίει εν μέσω τζαμιών που σπάνε, ζητώντας βοήθεια. Η αγωνία της μεταδίδεται ζωντανά και η σύνδεση διακόπηκε απότομα. Στο πλατό οι παρουσιαστές, Μίνα Καραμήτρου και Χρήστος Τσιγουρής ήταν σοκαρισμένοι, προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει και τη ρωτούσαν αν είναι καλά. Η Μίνα Καραμήτρου μάλιστα πήρε το κινητό στα χέρια της για να καλέσει την Αστυνομία.

Αργότερα η Ελευθερία Σπυράκη, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν, τόνισε ότι οι δράστες ήταν περίπου 15 άτομα και αρχικά κινήθηκαν απειλητικά προς το συνεργείο και άρχισαν να βρίζουν τους δημοσιογράφους, αλλά και πυροσβέστες που ήταν στο σημείο. Οι άγνωστοι έριξαν κάτω και έσπασαν την κάμερα, χτύπησαν τον Κώστα Αλατζά και όταν πια έσπασαν και τα τζάμια του οχήματος του συνεργείου, τότε χτύπησαν και την Ελευθερία Σπυράκη ενώ έκλεψαν και μια τσάντα που έφερε μαζί του ένα μέλος του συνεργείου. Η δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι σε όλα αυτά τα τρομακτικά συμβάντα στέκονταν αστυνομικοί που δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Και τα ερωτήματα είναι: 

  • Γιατί οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα;
  • Γιατί δεν παρενέβησαν στο να βοηθήσουν τους πολίτες; 
  • Γιατί παρακολουθούσαν την επίθεση στους δημοσιογράφους και δεν απομάκρυναν τους τραμπούκους; 

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητά ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε την πρωτοφανή επίθεση. «Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι και συνεργεία του τηλεοπτικού σταθμού Open. Μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά η μη παρέμβαση των αστυνομικών που βρισκόντουσαν στο σημείο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι  που δέχτηκαν την επίθεση.

Περιμένουμε άμεσα εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη. Να είναι καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι παρακρατικές πρακτικές με στόχο τον περιορισμό της ενημέρωσης των πολιτών δεν θα γίνουν ανεκτές» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA