Μενού
  • Α-
  • Α+

Η «Κραυγή» είναι το δημοφιλές όνομα που δίνεται σε μια σύνθεση που δημιούργησε ο Νορβηγός εξπρεσιονιστής καλλιτέχνης Έντβαρτ Μουνκ το 1893. Το 2021, 128 χρόνια μετά, η ζωή μιμείται την τέχνη. Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη που είναι αναμφίβολα γροθιά στο στομάχι για το δράμα που βιώνουν οι πυρόπληκτοι στη βόρεια Εύβοια, δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο την κραυγή αυτής της γιαγιάς, της 81χρονης Παναγιώτας από τις Γούβες, που έφτασε σε αυτή την ηλικία να ζήσει αυτό το δράμα.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Εύβοια: Μάχη για να μη φτάσουν οι φλόγες στην Ιστιαία - «Θα εξαφανιστούμε», λέει ο δήμαρχος

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη ισούται κυριολεκτικά με περισσότερες από 1.000 λέξεις. Η στιγμή που η 81χρονη γιαγιά κρατά το στήθος της και κλείνει τα μάτια, καθώς καίγονται τα πάντα γύρω της, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει viral.  

Ο γνωστός σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος, αποτύπωσε τη συγκλονιστική φωτογραφία του Κώστα Τσακαλίδη, παραπέμποντας ευθέως στην «Κραυγή» του Μουνκ.

 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FChr.Papanikos%2Fposts%2F369970691164964&show_text=true&width=500
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA