Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι οίκοι ευγηρίας έχουν «χτυπηθεί» κατ' επανάληψη από την πανδημία του κορονοϊού και αναμένεται να αποτελέσουν από τις δομές που θα πάρουν άμεση προτεραιότητα για την τρίτη δόση του mRNA εμβολίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Open, στη σημερινή (24/08) συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, συζητήθηκε εκ νέου το θέμα της τρίτης αναμνηστικής δόσης και η προτεραιοποίηση των πολιτών, στους οποίους θα χορηγηθεί. 

Διαβάστε ακόμη: Ισραήλ: Στα 30 έτη το όριο για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου

Ετσι εκτός από τις τέσσερις κατηγορίες που αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση της έναρξης χορήγησης της από αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται να προστεθούν και όλοι οι φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στη χώρας μας αρχές Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για όσους θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η τρίτη δόση θα γίνεται αποκλειστικά με εμβόλια mRNA, ανεξαρτήτως του σκευάσματος που χορηγήθηκε στους πολίτες στην πρώτη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα (23/8) η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είπε πως η τρίτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης των εμβολίων. Όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πριν τον Αύγουστο θα πρέπει αρχές Σεπτεμβρίου να κλείσουν ραντεβού και να προχωρήσουν στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Η τρίτη δόση του εμβολίου θα χορηγηθεί σε:

  1. Άτομα με μεταμόσχευση (συμπαγών οργάνων, αιμοποιητικών κυττάρων, βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση)
  2. Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια
  3. Άτομα με καρκίνο υπό αγωγή ή αιματολογικό καρκίνο τα τελευταία 5 χρόνια
  4. Ανοσοκατασταλμένοι, άτομα με αυτοάνοσα και όσοι λαμβάνουν κορτιζόνη πάνω από 20 mg ημερησίως για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA