Μενού
  • Α-
  • Α+

Το άνοιγμα των σχολείων με τα νέα δεδομένα του κορονοϊού απασχολούν Αρχές και γονείς. Ήδη έχουν ανακοινωθεί κάποια μέτρα για τη λειτουργεία των σχολείων, ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν και νέες ανακοινώσεις. Μάλιστα όπως δήλωσε η η λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής, Ελένη Γιαμαρέλλου, μιλώντας στο MEGA, στο τραπέζι των προτάσεων για τα σχολεία έχει πέσει και η πρόταση για διενέργεια των δύο υποχρεωτικών self test εντός του σχολείου. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της περυσινής σχολικής χρονιάς, οι μαθητές έκαναν το self test σπίτι τους και οι γονείς το δήλωναν στην σχετική πλατφόρμα.

«Δεν θέλουμε τα παιδιά να αρπάξουν covid, γιατί θα έχουν συνέπειες. Από τη στιγμή που θα γίνονται δύο self test για να είμαστε σίγουροι ότι είναι θετικό ή αρνητικό, νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Εχει ξανασυζητηθεί το θέμα το να γίνουν εντός του σχολείου» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γιαμαρέλλου.

Αναλυτικά πάντως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις: Όσον αφορά στους μαθητές, θα προσέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού (οι άνω των 12 ετών), ή με βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή με δήλωση αρνητικού self test δύο φορές την εβδομάδα. Όπως έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο Υγείας, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα παρέχονται δωρεάν στους ανεμβολίαστους μαθητές και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αντίθετα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται σε δύο εργαστηριακά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα. Αυτά θα πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζομένου, 10 ευρώ το τεστ. Πάντως να αναφερθεί ότι περίπου το 85% των εκπαιδευτικών έχουν αναπτύξει αντισώματα κατά της covid-19, είτε λόγω του εμβολιασμού τους, είτε επειδή νόσησαν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA