ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/09/2021 12:03

Κορονοϊός: Δυσοίωνες προβλέψεις για το άνοιγμα σχολείων - Το 30% των μαθητών στην τάξη θα μολυνθεί

«Καμπανάκι» από τους γιατρούς για τα κρούσματα που αναμένονται στα σχολεία: «Το 30% των μαθητών σε μία τάξη θα μολυνθεί με τη μετάλλαξη Δέλτα» προβλέπει ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Δυσοίωνες προβλέψεις για το άνοιγμα σχολείων - Το 30% των μαθητών στην τάξη θα μολυνθεί
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Για το άνοιγμα των σχολείων και τις συνέπειες του μη εμβολιασμού μίλησε ο παιδίατρος, Μάριος Ανδρέου τονίζοντας πως «είναι το μεγάλο στοίχημα του 4ου κύματος του κορονοϊού διότι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα». «Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δέλτα του ιού θα μολυνθεί», επεσήμανε ο κ. Ανδρέου. μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εξήγησε, μάλιστα, τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό. «Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά». Ανέφερε, επίσης, ότι 1 στα 4 κρούσματα είναι παιδί, ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. Επεσήμανε, δε, ότι στατιστικά θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών. Τέλος, ο κ. Ανδρέου παρότρυνε να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις για να μην υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στην τάξη.

Εξαδάκτυλος: Κανείς δεν υποβάλλεται σε ιατρική πράξη αν δεν συμφωνεί

Όπως τόνισε στην συνέχεια ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχετικά με τα περιστατικά «μαϊμού» πιστοποιητικών, ο πρώτος που εκτίθεται είναι αυτός που θα κυκλοφορεί ως εμβολιασμένος ενώ δεν είναι, και όταν συναντηθεί με τον ιό θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες. «Κινητές βόμβες είναι κυρίως για τους εαυτούς τους και για τους ομοίους τους και δευτερευόντως για τους εμβολιασμένους.»

Όσον αφορά τους γιατρούς, είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους λειτουργούν με βάση την ιατρική δεοντολογία. Στην υπόθεση Παλαμά δεν υπάρχει εμπλοκή κανενός γιατρού». Επεσήμανε, επίσης, ότι θα έπρεπε να υπάρχει νομική ασυλία στους γιατρούς που αντιμετωπίζουν απειλές και ύβρεις.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται την περίθαλψή τους ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «κανείς δεν υποβάλλεται σε ιατρική πράξη αν δεν συμφωνεί». «Οι ασθενείς όταν έχουν πλήρη διαύγεια μπορούν να υπογράψουν και να αρνηθούν και την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, και την ανάνηψη αν τη χρειαστούν», τόνισε.

Συμπλήρωσε, όμως, πως «αυτό που δεν έχουν δικαίωμα είναι να απαιτούν από τους γιατρούς που εργάζονται υπό συνθήκες σωματικού και ψυχολογικού κάματου να συναποφασίζουν με τους δικηγόρους τους, τους αστρολόγους τους και τους σαμάνους τους. Επίσης, δεν έχουν δικαίωμα να είναι αγενείς με εκείνους που τους φροντίζουν. Καραγκιοζιλίκια, τα οποία είναι ανεπίτρεπτα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ