Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από το σφοδρό ατύχημα κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (19/9) στην Πάτρα, με ένα μονοθέσιο όχημα να πέφτει στα προστατευτικά και ένα 6χρονο αγόρι που βρισκόταν στο σημείο να τραυματίζεται σοβαρά. Ο μικρός Φώτης νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν να αναφέρουν ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες.

Την ίδια ώρα, βίντεο ντοκουμέντο έχει βγει στη δημοσιότητα, όπου αποτυπώνεται η στιγμή που το όχημα καρτ πέφτει με σφοδρότητα στις μπαριέρες τραυματίζοντας σοβαρά το άτυχο παιδί που βρισκόταν στο σημείο και παρακολουθούσε τους αγώνες. Στα εν λόγω πλάνα που δημοσιεύει η ΕΡΤ, φαίνεται καρέ καρέ η στιγμή που το αγωνιστικό όχημα χάνει την πορεία του, βγαίνει εκτός πίστας και εκτοξεύεται στη μεριά που παρακολουθεί το 6χρονο παιδί τον αγώνα καρτ. Τα όσα ακολουθούν του τραυματισμού του παιδιού είναι συγκλονιστικά, καθώς ο μικρός καταπλακώθηκε από το αγωνιστικό όχημα.

Οδηγός του καρτ: Με χτύπησε άλλος οδηγός - Η σκέψη μου είναι στο παιδί που χτύπησε

Τη δική του εκδοχή για το τραγικό ατύχημα έδωσε από την πλευρά του ο οδηγός του οχήματος καρτ που τραυμάτισε το 6χρονο παιδί στην Πάτρα - ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη από τις Αρχές. Συγκεκριμένα, ο οδηγός του καρτ υποστηρίζει ότι δεν έχασε τον έλεγχο του οχήματός του αλλά κάποιος άλλος οδηγός τον χτύπησε από πίσω, με αποτέλεσμα να πέσει με μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες, τραυματίζοντας βαρύτατα το 6χρονο αγόρι. «Με χτύπησε κάποιος οδηγός» είπε χαρακτηριστικά ο οδηγός και πρόσθεσε την ίδια στιγμή ότι «η σκέψη μου είναι στο παιδί που χτύπησε. Είμαι και εγώ πατέρας δύο παιδιών».

Συγκεκριμένα, ο οδηγός του καρτ, μιλώντας στο Star ανέφερε: «Στα πλαίσια οδήγησης επίδειξης οδηγούσα με μία ομάδα ανθρώπων έτσι για πρώτη φορά σε καρτ. Ηρθα σε επαφή με ένα άλλο καρτ, το οποίο με έκανε να έχω επαφή με τα προστατευτικά, τα οποία βρισκόντουσαν εκεί κανονικά και είχα μία ανατροπή, μπροστά στην πίστα πριν την πλατεία Αγίου Γεωργίου. Αυτό που αντιλήφθηκα είναι ότι αμέσως επιλήφθηκαν όλοι οι φορείς, πρώτες βοήθειες, ασθενοφόρα, Πυροσβεστική, τα πάντα. Μας χορήγησαν τις πρώτες βοήθειες σε μένα και -όπως έμαθα- και σε ένα παιδί που είχε τραυματιστεί και αμέσως μετά το παιδί έφυγε με ασθενοφόρο για το νοσοκομείο.

Δεν έπεσα εγώ στο παιδί. Ηρθα σε επαφή με τα προστατευτικά, τα οποία με κράτησαν μέσα στην πίστα και ανατράπηκε το όχημα. Δεν γνωρίζω πως τραυματίστηκε το παιδί. Εκείνη τη στιγμή, μετά την επαφή με το άλλο καρτ, ήρθα σε επαφή με τα «ζέρσεϊ». Στο μεταξύ το καρτ μου είχε ανατραπεί. Είμαι πατέρας κι έχω δύο γιους. Η σκέψη μου είναι στο παιδί που χτύπησε μόνο. Είμαι δίπλα του» ανέφερε. 

Πέντε συλλήψεις για το ατύχημα 

Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία για τον τραυματισμό του μικρού Φώτη σήμερα το μεσημέρι στην Πάτρα, την στιγμή που παρακολουθούσε αγώνες καρτ, στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων, ενώ ο πέμπτος συλληφθείς είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να τραυμάτισε τον ανήλικο. Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο και το πρωί της Δευτέρας (20/9) αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του 6χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού. Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας».

«Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα» - Τι λέει ο πατέρας του 6χρονου αγοριού για το ατύχημα με τα καρτ

Ο πατέρας του 6χρονου αγοριού μίλησε από την πλευρά του στην τοπική ιστοσελιδα thebest.gr για το πως συνέβη το ατύχημα και τη μάχη που δίνει το παιδί του. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ (προστατευτικό τοιχίο) και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε. Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του μικρού Φώτη για το σφοδρό ατύχημα.

Όσον αφορά στην σοβαρότητα της κατάστασης του αγοριού και τι είπαν στους γονείς του παιδιού οι θεράποντες ιατροί, ο πατέρας του παιδιού ανέφερε ότι οι γιατροί του είπαν πως η αξονική/μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι του, κάτι που εκτιμάται ως θετικό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας του άτυχου Φώτη με τρεμάμενη φωνή είπε πως μέχρι στιγμής δεν είχε δει βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA