Μενού
  • Α-
  • Α+

Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του 6χρονου Φώτη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Κυριακής ενώ έβλεπε αγώνα οχημάτων καρτ στην Πάτρα. Σχεδόν ένα 24ωρο από τη διακομιδή του 6χρονου Φώτη στο νοσοκομείο οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς το παιδί δεν έχει εμφανίσει κάποιο αιμάτωμα στο κεφάλι. Κι αυτό είναι κάτι που κάνει τους γιατρούς να έχουν ελπίδες, χωρίς, όμως, να σταματούν να λένε ότι τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα

Αν όλα κυλήσουν καλά, την Τρίτη οι γιατροί θα προσπαθήσουν να ξυπνήσουν τον Φώτη, προκειμένου να δουν και τις υπόλοιπες λειτουργίες του. Στο μεταξύ, οι γονείς του 6χρονου παιδιού βρίσκονται συνεχώς δίπλα του, που παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Ο πατέρας του, μιλώντας στο thebest, πριν δει το βίντεο από τη στιγμή που συνέβη το τραγικό ατύχημα, ανέφερε: «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε».

Πάτρα: Σταθερή η πρώτη νύχτα για τον 6χρονο Φώτη 

Οπως ανέφερε ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, το παιδί «είχε μια σταθερή νύχτα». »Βρίσκεται σε βαθιά καταστολή. Ελπίζω, πρέπει να τα καταφέρουμε, είμαστε όλοι κοντά στον Φώτη και στην οικογένειά του. Ο Φώτης τώρα μας χρειάζεται», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας, στο pelop.gr.

Πώς έγινε το σοκαριστικό ατύχημα στον αγώνα καρτ στην Πάτρα 

Το παιδί την ώρα που παρακολουθούσε τους αγώνες καταπλακώθηκε από ένα όχημα καρτ, το οποίο εκτοξεύτηκε από την πίστα, χτύπησε στα κάγκελα και μετά σε μία κολόνα. Μάλιστα, στη δημοσιότητα ήρθε ένα σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει καρέ καρέ πώς το καρτ βγήκε από την πορεία του και εκτοξεύτηκε με μεγάλη ταχύτητα, τραυματίζοντας σοβαρά τον 6χρονο. Πάντως, ο οδηγός του οχήματος καρτ δήλωσε ότι τον χτύπησε άλλο καρτ, με αποτέλεσμα να βγει από την πορεία του και να τραυματιστεί σοβαρά το παιδί. «Η σκέψη μου είναι με το παιδί. Είμαι κι εγώ παιδί», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Οι συγκλονιστικές στιγμές μετά το ατύχημα στην Πάτρα

Η μαρτυρία του Βαγγέλη Δημητρόπουλου, διευθυντή γενικής οικογενειακής ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, συγκλονίζει: «Λίγο μετά τις 11 το πρωί απολάμβανα και εγώ τους αγώνες. Κάποια στιγμή πέρασαν από μπροστά μου τέσσερα καρτ. Ξαφνικά ένα από αυτά τα 4 βρήκε κάπου, χτύπησε κάπου, και έφυγε στον αέρα προς τα αριστερά. Έσπασε τα πλαστικά προστατευτικά, τινάχτηκε στον αέρα και παρέσυρε ένα παιδάκι, το πήρε από κάτω», δήλωσε ο κ. Δημητρόπουλος, στο MEGA.

«Έτρεξα προς το μέρος τους, αλλά είχε πέσει το κιγκλίδωμα και μου έκοβε την πορεία. Τελικά πέρασα από πάνω, είδα το παιδί μπροστά μου να το μεταφέρουν δύο άνθρωποι σε κατάσταση λιπόθυμη. Έφτασα τη στιγμή που ακουμπούσαν το παιδί στην πλατεία Γεωργίου. Το παιδί ήταν σε κωματώδη κατάσταση», συνέχισε ο ίδιος. «Το οξυγόνο του ήταν πολύ χαμηλό, χανόταν το παιδί. Έφτασε και η γιατρός του αγώνα, το βάλαμε στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο. Η καρδιά του παιδιού χτυπούσε δυνατά. Δεν είχε ανοιχτά τραύματα το παιδί, μόνο αμυχές, εκδορές», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA