Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πόρτα του εισαγγελέα Πατρών θα περάσουν σήμερα το πρωί οι πέντε συλληφθέντες για το ατύχημα στους αγώνες με καρτ και τον σοβαρό τραυματισμό ενός εξάχρονου παιδιού που βρισκόταν ανάμεσα στους θεατές και πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας.

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: Καρέ καρέ σε βίντεο ντοκουμέντο η στιγμή που τραυματίζεται ο 6χρονος Φώτης - Τι λέει ο οδηγός του καρτ

Πρόκειται για τους δύο διοργανωτές του event, τους δύο υπευθύνους ασφαλείας αλλά και τον οδηγό του μοιραίου μηχανοκίνητου που ξέφυγε από την πορεία του και προσπερνώντας τα διαχωριστικά ασφαλείας, τραυμάτισε το παιδί. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μικρό παιδί που τραυματίστηκε, η κατάστασή του είναι σταθερή και το θετικό είναι η αξονική στην οποία υπεβλήθη δεν έδειξε κάποιο αιμάτωμα. Πλέον υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ωστόσο οι γιατροί περιμένουν να δουν τις αντιδράσεις μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός του αυτοκινήτου, που χαρακτηρίζεται έμπειρος σε αγώνες. Ο ίδιος προσπαθώντας να εξηγήσει το ατύχημα αναφέρθηκε αφενός σε ένα βαθούλωμα, μια λακκούβα που υπήρχε στον δρόμο με αποτέλεσμα να τον βγάλει εκτός πορείας παρότι η ταχύτητα ήταν περίπου στα 60 χλμ., ενώ μίλησε και για επαφή με άλλο αυτοκίνητο. «Ηρθα σε επαφή με ένα άλλο καρτ, το οποίο με έκανε να έχω επαφή με τα προστατευτικά, τα οποία βρισκόντουσαν εκεί κανονικά και είχα μία ανατροπή, μπροστά στην πίστα πριν την πλατεία Αγίου Γεωργίου. Δεν έπεσα εγώ στο παιδί. Ηρθα σε επαφή με τα προστατευτικά, τα οποία με κράτησαν μέσα στην πίστα και ανατράπηκε το όχημα. Δεν γνωρίζω πως τραυματίστηκε το παιδί. Εκείνη τη στιγμή, μετά την επαφή με το άλλο καρτ, ήρθα σε επαφή με τα «ζέρσεϊ». Στο μεταξύ το καρτ μου είχε ανατραπεί. Είμαι πατέρας κι έχω δύο γιους. Η σκέψη μου είναι στο παιδί που χτύπησε μόνο. Είμαι δίπλα του» ανέφερε μιλώντας στο Star.

«Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα» - Τι λέει ο πατέρας του 6χρονου αγοριού για το ατύχημα με τα καρτ

Ο πατέρας του 6χρονου αγοριού μίλησε από την πλευρά του στην τοπική ιστοσελιδα thebest.gr για το πως συνέβη το ατύχημα και τη μάχη που δίνει το παιδί του. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ (προστατευτικό τοιχίο) και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε. Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του μικρού Φώτη για το σφοδρό ατύχημα.

Όσον αφορά στην σοβαρότητα της κατάστασης του αγοριού και τι είπαν στους γονείς του παιδιού οι θεράποντες ιατροί, ο πατέρας του παιδιού ανέφερε ότι οι γιατροί του είπαν πως η αξονική/μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι του, κάτι που εκτιμάται ως θετικό. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας του άτυχου Φώτη με τρεμάμενη φωνή είπε πως μέχρι στιγμής δεν είχε δει βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA