Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία για τα αίτια του δυστυχήματος της 2ας Σεπτεμβρίου που κόστισε τη ζωή στον Mad Clip, έφερε στη δημοσιότητα η αυτοψία του πραγματογνώμονα, Παναγιώτη Μαδιά, την οποία κατέγραψε το MEGA. Σύμφωνα με αυτά, τα λάστιχα που «φορούσε» η μοιραία Porsche στο τροχαίο ήταν εντελώς ακατάλληλα για οδήγηση στην πόλη, καθώς απαγορεύεται να έρθουν σε επαφή με το νερό! Συγκεκριμένα, το σπορ αυτοκίνητο του Mad Clip τη νύχτα της τραγωδίας κινούνταν με ελαστικά «Semi Slick», ειδικά κατασκευασμένα για αγώνες ταχύτητας που όταν έρθουν σε επαφή με το νερό, «κρυώνουν» και για λίγα δευτερόλεπτα χάνουν την πρόσφυσή τους στο έδαφος.

Όπως ανέφεραν οι συνεργάτες του κ. Μαδιά, τα λάστιχα «Semi Slick» θεωρούνται κατάλληλα μόνο για στεγνό δρόμο και ενώ ήταν περσινής χρονιάς, χωρίς ιδιαίτερη φθορά, ήταν ακατάλληλα για οδήγηση στην πόλη. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, τη νύχτα του δυστυχήματος βρέθηκαν βρεγμένα σημεία του οδοστρώματος, λίγα μέτρα πριν από το σημείο της πρόσκρουσης. Αυτό θεωρείται σημείο «κλειδί», αφού τα λάστιχα θα πρέπει να έχασαν την αποδοτικότητά τους για λίγα, αλλά κρίσιμα δευτερόλεπτα!

Η πραγματογνωμοσύνη έδειξε πως ο Mad Clip πρόλαβε να πατήσει φρένο και να ρίξει την ταχύτητα από τα 134 χλμ στα 80, όμως το αυτοκίνητο «έφυγε» από το δρόμο. Παράλληλα, η αυτοψία έδειξε ότι οι αναρτήσεις της Porsche ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, χωρίς να έχουν γίνει «βελτιώσεις», που θα μπορούσαν να αλλάξουν την απόδοσή τους. Επιπλέον, το επιτελείο του κ. Μαδιά διαπίστωσε πως όλες οι καλωδιώσεις που συνδέονταν με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου είχαν καταστραφεί και τουλάχιστον το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια του πρώτου ελέγχου, ήταν αδύνατον να αντληθούν πληροφορίες.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ενημερωθούν επίσημα από τον κ. Μαδιά οι γονείς του άτυχου τράπερ, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ζητούν απαντήσεις για το μοιραίο δυστύχημα. Στο μεταξύ, πριν ξεκινήσει η αυτοψία, οι συνεργάτες του κυρίου Μαδιά βρήκαν τον πανάκριβο σταυρό που φορούσε ο Mad Clip, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA