Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθεται καθηγητής Μαιευτικής που κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες κατά τη διάρκεια γυναικολογικών εξετάσεων. Ο καθηγητής κατηγορείται για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη κατά συρροή και καλούσε τις φοιτήτριες για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στο ιατρείο του. 

«Ήμουν πρωτοετής φοιτήτρια όταν επισκέφθηκα το ιατρείο του, το 2016. Είχε ευχάριστο προφίλ στο μάθημα. Μας είπε ότι μπορούμε να κάνουμε δωρεάν γυναικολογική εξέταση επειδή “είστε συναδέλφισσες”. Τον εμπιστεύθηκα και πήγα. Είπε στη μαία να βγει έξω λέγοντας: “είναι φοιτήτρια θα της κάνω μάθημα”. Γδύθηκα. Μου είπε “όπως σε γέννησε η μάνα σου”. Ήταν πρώτη φορά που ένιωσα ότι είμαι εκτεθειμένη σε άγνωστο άντρα. Άρχισε να με θωπεύει. Πάγωσα. Κόπηκε η φωνή μου. Έτρεμα, έλεγα να τελειώσει να φύγω», κατέθεσε στο δικαστήριο απόφοιτος της Μαιευτικής του ΤΕΙ Σίνδου, σύμφωνα με το grtimes.gr

Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες ο γυναικολόγος φέρεται πως καλούσε τις φοιτήτριες του στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Ακόμη φέρεται ότι προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή των θυμάτων υπαινισσόμενος επαγγελματική αποκατάσταση και άλλοτε τις εκβίαζε απειλώντας για το αντίθετο. 

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από μέλη γυναικείων οργανώσεων και φοιτητικών συλλογών. Κατά την έξοδο του από τη δικαστική αίθουσα ο κατηγορούμενος προπηλακίστηκε από ομάδα νεαρών και φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA